Ten utwór został doceniony przez użytkowników. aniat. Opublikowano 11 Lipca 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 Wypaplałam dziś o swej miłości sośnie. Ta, zieloną suknią zaszumiała. Zatańczyła tuż pod lasem z wiatrem. I spojrzała w moje oczy tak zazdrośnie… Potem długo szumnym śpiewem czarowała. Oplątała miłość swoim grzbietem. Przesłoniła oczy mgłą poranną. I po porostu tak zwyczajnie ją zabrała. Teraz cieszy się miłością ukradzioną. Tak jak złodziej, co ma brylant w dłoni. Pieści ją, kołysze w swych konarach. I obwieszcza wszystkim, że zostanie żoną. Nie chcę chodzić już do lasu, tam gdzie sosna. Ona miłość moją mi zabrała. Zasypała wiatrem wszystkie ślady. I to u niej w sercu kwitnie kwiatem wiosna. Nie posłucham już jej śpiewu sosnowego. Nie przytulę twarzy do jej kory. Obraziłam się już tak na zawsze. Bo zabrała mi mojego kochanego. 11
Amber Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 @aniat. Wyczuwam prawie siostrzane relacje z sosną. Fajnie się czyta. Pozdrawiam:)
violetta Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 Sosna niech się cieszy, fajny wiersz. 1
Starzec Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 @aniat. może jest leśnikiem:) Pozdrawiam:) 1
Nefretete Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 @aniat. Matematycznie z chemią połączone w fizyce! Wszystko gra!! Pozdrowienia 1
corival Opublikowano 12 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2024 @aniat. Bardzo potoczyście napisane. Istna opowieść... niby o zazdrości, ale ładnie ubranej w słowa i pewnie przez to nie rażącej. Pozdrawiam :)
aniat. Opublikowano 12 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2024 @corival Dziękuję, jestem mile zaskoczona taką pozytywną opinią. Miłego… @Nefretete Dzięki Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Dagmara Gądek Dzięki, jestem zaskoczona tą opinią. Nie wiedziałam, że tak potrafię @Starzec To by wszystko wyjaśniało 2
Rekomendowane odpowiedzi