Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Kasia Koziorowska Opublikowano 8 Lipca 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2024 Kolejny kubek kawy. Piąty czy dziesiąty - kto to wie? Każdy kubek ma identycznie przetrącone ucho. Otaczam go sennymi dłońmi, wciągam w płuca rozkoszną woń samotności. Delektuję się tym zapachem, sycę duszę. Tak, wypełnia mnie aż po wierzchołek serca. Czy ta kawa kiedyś dobiegnie końca? Czy pewnego razu nie wystygnie, zanim zdążę ją wypić? A może... A może wysiorbię do ostatniej kropelki, pozostawiając grubą warstwę fusów? Nie wiem. Nic nie wiem. Ale rozumiem jedno: ta kawa sprawi, że nie będę mogła zasnąć, że przede mną niecierpliwa, ograbiona ze snu noc. Kofeina buzuje w skroniach, czuję zbawcze działanie. Ale... Kawa czasem również usypia, uspokaja. Może ma na mnie taki właśnie wpływ? Kto wie... Jedno jest pewne - uzależniłam się od kofeiny. Jeden kubek to nic... Zupełnie nic. 10
befana_di_campi Opublikowano 8 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2024 U mnie podobnie :) Bywa, że usypia :)))
sisy89 Opublikowano 8 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2024 Ja już bez kofeiny nie mogę żyć, kawa musi być! Pozdrawiam serdecznie :)
Stracony Opublikowano 8 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2024 @Kasia Koziorowska Pokaż mi jak pijesz kawę ,a powiem Ci kim jesteś :) Wiersz ma fantastyczny nastrój. Co do kawy, to tylko w dobrym towarzystwie lub w samotności czyli w samotności coraz częściej. Najlepiej smakuje sam na sam :)
corival Opublikowano 9 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2024 @Kasia Koziorowska Ładnie Ci wyszła apoteoza kawy, ale nocą jednak lepiej jest spać niż kawować... aż poczułam ten aromat... to idę sobie zrobić.Skusiłaś mnie tym tekstem. Pozdrawiam :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 9 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2024 Kolejna kawa śluzą płynących godzin nurtem dni spływających w przeszłość podnosi tętno wyostrza język i rozum myśli co będzie szufladkuje co odeszło :)
Rekomendowane odpowiedzi