iwonaroma Opublikowano 4 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2024 rzeczy nam sprzyjają do pewnego czasu z czasem z nich pył był i się zmył rzeczy nam sprzyjają do pewnego stopnia na ostatnim śmierć podstawia nogę przyglądam się swoim rękom czy podobne skrzydłom? nie! jednak potrafię silnie dzierżyć pióro nawet jeśli tylko skrobię ;) 6
Nata_Kruk Opublikowano 6 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... podoba mi się, Iwono.. zakończenie... :) "postawia nogę".... toś sobie wymyśliła... :) zapytam, dlaczego nie... stawia... lub... postawi A 'piórko' potrafisz dzierżyć... :) jak każdy z nas, czasem świetnie, czasem nieźle... ;) Udanego weekendu. 1
iwonaroma Opublikowano 6 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Nata_Kruk :) Natko, tam pisze 'podstawia' a nie 'stawia' :) To jednak różnica. Niech nie stawia (się :)), bo i tak jej się to nie uda...Ostatni stopień to ostatni jej areał. Podstawia - ciało materialne upada (rzadko kto odchodzi z tego świata w pozycji siedzącej, a stojącej to już w ogóle rzadkość - niektórzy jogini). Dusza ma do wyboru - albo odlecieć z tego padołu, albo wcielić znowu. Poetom z powodu tych piór może ociupinkę łatwiej?;) Również udanego
corival Opublikowano 6 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2024 @iwonaroma No, nie tak znowu skrobiesz. Dzierżysz pióro solidnie, a spojrzenie masz iście orle na świat i ludzi na nim. Pozdrawiam :) 1
poezja.tanczy Opublikowano 6 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2024 @iwonaroma Bo co wyskrobane, to się należy Bo co odkładane, darem dla młodzieży Starajmy się więc I o to chodzi Miły wiersz Pozdrawiam, M. 1
Nata_Kruk Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... :( jak cholera.. RÓŻNICA... przepraszam, wybacz moją 'ślepotę'... :) 1
iwonaroma Opublikowano 7 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @corival dzięki serdeczne. No, z tym orlym spojrzeniem to różnie bywa ;) Również pozdrawiam:) @poezja.tanczy właśnie, starajmy się:) Dzięki, również pozdrawiam @Nata_Kruk :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
iwonaroma Opublikowano 7 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Dagmara Gądek :) masz rację, konstatacje. Na początku mojej działalności 'poetyckiej' otrzymywałam często kmnty, że to nie poezja a proza, i takie raczej stwierdzenia. Jednym się podobało, wielu się nie podobało :) Zaczęłam z czasem trochę motać, żeby choć ciut to przypominało wiersze, ale jak widać, nie zawsze wychodzi ;) Stwierdzenia mało kogo przekonują (chyba, że utytułowanych naukowców - bierzemy ich na wiarę:)), a często drażnią, bo wydają się być autorytatywne. Poezją wiele można przemycić no i poruszyć w człowieku, ale jak wiadomo - to musi być coś extra. Dzięki za kmnt i również serdecznie pozdrawiam:) 2
iwonaroma Opublikowano 7 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 @MIROSŁAW C. :) dzięki Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Dagmara Gądek :) fakt, zadowalanie wszystkich to nawet Panu Bogu nie wychodzi;) Dobrze, że jest różnorodność, każdy może znaleźć coś dla siebie:) Również miło pozdrawiam 1
Nata_Kruk Opublikowano 8 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :))) ... Iwona, aż zacytowałam... dobrze prawisz. 1
iwonaroma Opublikowano 8 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Nata_Kruk :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Dagmara Gądek :) dzięki za serduszko 1
Rekomendowane odpowiedzi