Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Amber Opublikowano 4 Lipca 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2024 (edytowane) wraca sam nad ranem na brzegach istnienia tam rodzą się dzieci męczą go okrutnie kiedy płaczą nocą rozciągając szczęki on zniecierpliwiony zagryza kratery Edytowane 5 Lipca 2024 przez Amber (wyświetl historię edycji) 9
Amber Opublikowano 4 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2024 @Dagmara Gądek Dziękuję za słowo Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i odwiedziny. Pozdrawiam serdecznie :)) 1
corival Opublikowano 4 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2024 @Amber Moje kllimaty, więc zerknęłam i nie żałuję. Pozdrawiam :) 1
Amber Opublikowano 4 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2024 @corival Miło Cię widzieć. Pozdrawiam ciepło :) 1
Amber Opublikowano 4 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2024 @violetta Jest intrygujący o każdej porze roku. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam wakacyjnie.:)
poezja.tanczy Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 @Amber Bo co krater, na roszadę Udowodnioną, maskaradę Fajny wiersz Porusza Pozdrawiam miło, M. 1
Amber Opublikowano 7 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 @poezja.tanczy Cieszy mnie, że przemęczony księżyc zainspirował do miniatury. Pozdrawiam miło :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 @Amber ... szczerze napiszę, czytałam wcześniej, ale dopiero teraz złożyło mi się w gOwie.. w całość. Pozdrawiam. 1
Leszczym Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 @Amber To ten? Wiersz bardzo fajny. I faktycznie gryzienie krajobrazów całych musi męczyć :) 1
Amber Opublikowano 7 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 @Leszczym Taka rola księżyca :)) 1
Leszczym Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 @Amber Świetna myśl, błąka się tak od lat całkiem wykończony :)))) 1
Tectosmith Opublikowano 11 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2025 @Amber Podoba mi się, że ten wiersz można czytać dwojako — jako poważny obraz zmęczonego księżyca i jako delikatną ironię, która go od tego zmęczenia odziera. Ta podwójność dobrze tu pracuje. "Ta piosenka dla każdego jest szlagierem.:)) Trzymaj się cieplutko. U mnie pięknie i mroźnie -20." Nie mogłem odpowiedzieć pod swoim tekstem, bo zepsułbym zabawę :-) U nas, w Belgii, w Antwerpen dokładnie, temperatura +9. Nie ma dzisiaj wiatru, wilgotność nie jest dużo więc jest całkiem znośnie. Spacer do sklepu dobrze mi zrobił. Dziękuję Ci Amber i pozdrawiam również ciepło :-) 2
violetta Opublikowano 11 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2025 @Tectosmith w Warszawie 10+ ale od jutra spadek do zimy:) 1
Tectosmith Opublikowano 11 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2025 @violettaO. To całkiem miło. U mnie pewnie znowu nie będzie śniegu przez całą zimę, a szkoda, bo zdjęcia byłyby super :-) 2
violetta Opublikowano 11 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2025 @Tectosmith wolę jak nie ma, buty się uchowają:) 2
Amber Opublikowano 11 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2025 @Tectosmith @violetta U mnie w Kanadzie śnieg i rzeka ścięta lodem, a krajobrazy jak u Dziadka Mroza. Odpowiednie buty i w drogę.:) @Tectosmith Miło że czytasz. 1
Tectosmith Opublikowano 11 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2025 @AmberCzytam, ale nie wszystko naraz — zostawiam sobie Twoje wiersze na spokojniejsze chwile. Dobrze się do nich wraca. 1
violetta Opublikowano 11 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2025 @Amber co roku w Kanadzie w Stanach atak zimy. Kiedyś w Polsce były takie ujemne temperatury, z teraz z roku na rok coraz cieplejsze zimy. Chyba się zaczęła robić pora sucha i deszczowa powoli:) to daleko mieszkasz, a myślałam, że w Polsce:) 1
Rekomendowane odpowiedzi