Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przyzywam twoje obrazy
o twarzach tamtych dni
górskimi ścieżkami
znów wspinam się by szybciej

rozmazuje się rzeka
może potok
deszcz z ukosa
wbija krople na wylot
czas w popiele twojego cienia
umyślnie separuje chłód

zamykasz dłonie

powietrze utkane bogom
na kąpiel
daleko wzburzone wiatrem

szkic po wyblakłym kolorze

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

ten fragment zdecydowanie najlepszy (moim skromnym zdaniem oczywiście :)
wiersz godny uwagi, duży plus, wędruje do ulubionych
i ten tytuł.... :)

Pozdrawiam
Kalina

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Alicja_Wysocka Alicjo piszę tak od zawsze. Od samego początku bardzo szybko. Taką mam technikę, a wzięła się ona z prawnikowania w zapracowanej kancelarii prawniczej gdzie całe dnie robiło się na cito. Ma to ujmy i ma zalety. Te słowa nie mają na celu ani uratować ani budować pomnika. Różnorodne przybieram tematy, zmieniam formę, mieszam i jeśli buduję pomniki, co raczej wątpliwe, są one z różnych materiałów. Raz żelazo się trafi innym razem popiół. Ona jest tutaj tylko pewnym exemplum wypowiedzi, nikim precyzyjnym, a nawet jeśli zasłużyłaby na wiersz ta akurat nie wróci, byłem przez 3 godziny na to zresztą ostatnio maglowany w sądzie, nie ma takiej opcji. 15 lat już mnie tak sąd magluje nie wiadomo w ogóle po co. System jej nie przewiduje. I na tym skończę wypowiedź, bo nie chcę wdawać się właśnie w te sprawy, omijam to co powinno się napisać raczej szerokim łukiem.  @TylkoJestemOna A taki pomniejszy pomniczek ;)
    • gdym czy gdybym ?:) niezłe :)
    • @Annna2 podziękowania :))
    • Po burzy wezbranego   dzikość strumienia   zrywa mosty,   zamiata wszystko   na nieostrożnie bliskich   brzegach.   Burza słów,   pioruny spojrzeń,   krzyk pękających   podpór moralnych.   Czy da się jeszcze   zawrzeć pokój   i odbudować mosty?
    • przed lustrem stoi strach myśli bać się czy nie tego co widzę   przecież moja twarz nie jest łatwa nie do głaskania   stoi przed lustrem i kombinuje jak na  siebie patrzeć by nie przegrać 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...