beta_b Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2024 (edytowane) Na szpitalnym łóżku leży anioł z roztrzaskaną głową na prostej wbił się w ziemię obok pąków róży. Dziś przywieźli tego co mu w wierszu wygoliłeś skrzydła na nic zdał się masaż ramion. Przy oknie weteran odjęło mu mowę drugi w kolejce z alergią na kłamstwa. Boże asekuruj anioły na wszelki wypadek. PS To tekst sprzed 12 Dzisiaj inaczej piszę. Edytowane 24 Czerwca 2024 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 7
violetta Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2024 Fajnie tak komediowo napisany wiersz. :)
Amber Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2024 @beta_b Ratując człowieka czy zdołamy, ocalić w nim anioła. Wiersz nie stracił na aktualności. Pozdrawiam.
befana_di_campi Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2024 @violetta Ha, ha, ha... ja uże wychożu powiedział kacap Hrycio do publiczności na jednym ze szkolnych przedstawień na dawnych Kresach północno wschodnich. Przypomniała mi się ta anegdotka po przeczytaniu powyższego komentarza. Nic, ino kolejne wejście smoka pani violi :p 1
violetta Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2024 @befana_di_campi ze mnie racze smoczek niż smok:) 1
wierszyki Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2024 O Celine Dion pomyślałam. Pozdr. :)
corival Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2024 @beta_b Może i dziś piszesz inaczej, ale ten wiersz daje bardzo do myślenia. Biedne anioły w nas, albo obok nas... wyraźnie starania bywają wręcz mordercze... Pozdrawiam :)
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2024 Cudownie... Łukasz Jasiński
jan_komułzykant Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2024 @beta_b Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi