Zoso Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 Roztarłem w palcach wspomnienie, słuchając gęstej jak matecznik ciszy. Pyłek niespiesznie zmieszał się z dymem z przedostatniej suchej fajki. Patrząc pod słońce na czerwone opuszki poczułem zimną falę przerażenia. Zniszczone wspomnienia bolą - uczyła przecież szeptucha. Roztarłem w palcach wspomnienie, bo nie chciałem by ktoś znowu je ukradł. Wolałem oddać je Ziemi, niech ma dziś ode mnie choć tyle. Jeśli przez to zginę - weź fiolkę, złap jego fragment i ukryj. Proszę tylko o dopisek przy grobie: "O dziwo jednak umarł szczęśliwy". 6
Anna Maledon Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2024 @Zoso Podoba mi się, choć nie palę. 1
poezja.tanczy Opublikowano 20 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2024 @Zoso Bo na dziwy, i zdarzenia Ten prawdziwy, z uniesienia Pisanie na zdecydowany plus! Pozdrawiam miło, M. 1
Leszczym Opublikowano 21 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2024 @Zoso Donikąd? Tam najlepiej :)) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2024 I tak też można... Łukasz Jasiński
Rekomendowane odpowiedzi