Ten utwór został doceniony przez użytkowników. tetu Opublikowano 16 Czerwca 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2024 czym jest światłość Piotrze wychłodzona brakiem ciała na języku zwietrzałe słowa modlitwy pokryte pleśnią święte obrazki zobojętniałam na krzyż niewspółmierny do ran sięga głębiej niż niejeden gwóźdź nie mów że trzeba wierzyć — wierząc żyłam pełnią grzechu czym jest grzech Piotrze w wierze w dobrej wierze w imię Róży sięgam poza krawędź ziemi i nic co martwe nie jest mi obce requiem zaczyna się od snu później już tylko bezdroża ciągną się jak ukąszenie węża 12
Jacek_Suchowicz Opublikowano 16 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2024 nie sięgaj poza krawędź ziemi tego bez ciała nie zrozumiesz nie byłaś tam to nic nie mów domysły mądre albo durne wierząca w grzechu sobie żyłaś On istnieje - czas przestać wierzyć przyjąć że z Nim jest każda chwila i żyć razem z Nim jak należy :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 16 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2024 (edytowane) @tetu ... Koleżanko, to niełatwy wiersz, ponownie pojawia się Piotr, odniesienie do Biblii. Lubisz "rozmowy" z nim, albo dzięki niemu, możesz umieścić w wersach swoje przemyślenia. Tutaj 'widzę' skargi duszy... są słowa, które mi do tego pasują. Ogólnie, mocna treść i... wg mnie, "zdyscyplinowana"... końcówka wbijająca, bo gdziekolwiek się będzie... będzie też 'zło'... (?) Mam nadzieję, że 'w coś' trafiłam. Pozdrawiam. Edytowane 16 Czerwca 2024 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
violetta Opublikowano 16 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2024 Wiersze o Piotrze są zawsze ładne, zazdroszczę. 1
iwonaroma Opublikowano 16 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2024 Suchy drewniany krzyż nie ma ran, natomiast człowiek ma, bo jest żywym krzyżem. Wiersz - Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
kwintesencja Opublikowano 16 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2024 @tetu brawo Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
corival Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 @tetu Wiersz zmuszający do myślenia. Podoba mi się sposób w jaki temat ujęłaś. Pozdrawiam :) 1
Bożena De-Tre Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 @tetu Gratuluję ścieżki słownej, moc Twego przekazu do mnie przemówiła bo często przecież.... na rozstaju dróg z Bogiem spotykamy się. Góra jest z CIEBIE DUMNA I ...ja spadający z sufitu robak też.... bardzo dziękuję za emocje. pozdrawiam. I nie ważne czy wierzymy , czujemy.. na rozum.. ble ble... wiersz na TAk. @violetta .... i umiesz się przyznać.. zazdroszczę i pozdrawiam. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 @tetu "bicz boży nade mną czarne bezdroża we mnie" tetu, fajnie napisane, a zabawa bogów dalej trwa,wiersz świetny, a tytuł jak dla mnie to puenta pozdrawiam 1
tetu Opublikowano 18 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2024 @Jacek_SuchowiczTwoje rymowane komentarze sprawiają, że zawsze się uśmiecham, dziękuję. @Nata_Kruk, miło Cię widzieć. Zawsze potrafisz dużo wyczytać. Lubię Twoje refleksje. Serdeczności. @violetta miło mi dziękuję. @iwonaromadziękuję za przemyślenia. Pozdrawiam. @kwintesencja @corival pięknie Wam dziękuję dziewczyny. @Bożena De-Tre miło Cię gościć, zwłaszcza, że chyba pierwszy raz u mnie, tym niemniej mi miło. Cieszę się, że tak odebrałaś wiersz i że poruszył. Pozdrawiam. @Wiesław J.K.fajnie że zajrzałeś i podzieliłeś się odczuciami. Serdeczności. Wszystkim pozostałym czytelnikom @Dared @Rolek @Rafael Marius @MIROSŁAW C.bardzo dziękuję. Pozdrawiam. 3
Rekomendowane odpowiedzi