Marek.zak1 Opublikowano 31 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2024 -Mistrzu, co o paleniu tytoniu rzec zdołasz? -Jedno co pewne, śmierdzą wszyscy dookoła. 31.05 obchodzimy dzień bez papierosa. 6
hania kluseczka Opublikowano 31 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2024 @Marek.zak1 e tam, ja tam se palę, nie sądzę abym śmierdziała naszymi zdemoralizowanymi bandziorami, w rządzie :P palę bo lubię, a także na przekór moralistom którzy obchodzą, dzień bez papierosa, hihihih ;) 1
wierszyki Opublikowano 1 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2024 I już wtedy, ten nałóg? Faktem, to tak jednak, że po papierosie może i mniej śmierdział, biedak. 1
befana_di_campi Opublikowano 1 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2024 @Marek.zak1 To dziwne, kiedyś dużo paliłam, ale moje rzeczy ani ja nie cuchnęły. Nagle wyrzuciłam wszystkie fajki do pieca, a zapalniczkę w śnieg. Na trzeci dzień już nie mogłam znieść zapachu tytoniowego dymu, nie mówiąc o petach, których smród przyprawiał mnie zawsze o mdłości. Od 11 lutego 2008 nie wzięłam niczego tytoniowego do ust.
Marek.zak1 Opublikowano 1 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja trochę popalałem, ale rzuciłem z dnia na dzień, jak nie mogłem pozbyć się smrodu na palcach i mam jak Ty. Dym, a najgorsze pety. To nie tylko smród, ale też świadome trucie innych, często bliskich.. Pozdrawiam. Pal, skoro lubisz, ale nie truj innych. Pozdrawiam. 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 3 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2024 @Marek.zak1 Nie cier-pię palenia papierosów, tego zapachu. Wszystko później śmierdzi fajami. Ohyda po prostu.
Marek.zak1 Opublikowano 3 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też tak mam, stąd tekścik. Pozdrawiam i dzięki za glos temacie:).
poezja.tanczy Opublikowano 3 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2024 @Marek.zak1 Bo na zagwozdki, co robić wypada Takie drobnostki, wkur*ić sąsiada :) Nie można Ci nie przyznać racji Pozdrawiam miło, M. 1
dgghj Opublikowano 7 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2024 @Marek.zak1 Nie mogę tutaj stanąć z Mistrzem, ani z tytułem. Gdyby tytoń szkodził, Indjanie by nie palili. A smród też jest iluzoryczny, ja wciąż jeßcze palę i nie podoba mi się to, ale z powodów ideologicznych, mnie to nie śmierdzi. A nawet jak nie paliłem, też nie śmierdziało. Wniosek: przeciwnicy palenia wmawiają sobie wstręt do papierosów, by poczuć się kimś lepszym i poniżać innych, co robią nieraz. Kulturowe, w Korei odchody nie śmierdzą! Pozdrawiam :)
Marek.zak1 Opublikowano 7 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2024 @Olgierd Jaksztas Bierni palacze są narażeni na wyższe stężenie nikotyny, tlenku węgla i i innych produktów, niż palący, więc są truci permanentnie przebywając z palącymi. Zapach / smród jest do dyskusji, a twarde dane są takie, że boczny strumień dymu tytoniowego zawiera od 5 do 15 razy więcej tlenku węgla i od 2 do 20 razy więcej nikotyny niż dym wdychany przez palaczy. 1
dgghj Opublikowano 8 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2024 @Marek.zak1 Boczny strumień, jak mądrze nazwali. Jak można wierzyć w takie brednie.
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 8 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2024 @Marek.zak1 Prawie wszyscy z mojej rodziny umarli na raka, chociaż: nigdy nie palili papierosów, zresztą: nikotyna, podobnie jak marihuana i samodziejki - są tworzone przez Świętą Matkę Natury, czy wie pan może, iż dwutlenek węgla niszczy uran? Nikotyna, która jest w papierosach wydala za pośrednictwem kału z ludzkiego organizmu uran, zresztą: w Polsce dziewięćdziesiąt procent lekarzy to osoby palące. Łukasz Jasiński
Leszczym Opublikowano 13 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2024 @befana_di_campi Współczuję ;))
Rekomendowane odpowiedzi