Ten utwór został doceniony przez użytkowników. iwonaroma Opublikowano 14 Maja 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2024 stworzyć nawet truskawki konia wymienił na samochód a siebie wymieni na lalkę 15
jan_komułzykant Opublikowano 14 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
poezja.tanczy Opublikowano 15 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2024 @iwonaroma Bo wymiany, potrącone Ale gadają, niestworzone Świetne, mądre przemyślenia Pozdrawiam miło, M. 1
iwonaroma Opublikowano 15 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Leszczym :) właśnie... Dzięki:) @jan_komułzykant wiem, choć kukiełka też ma jakieś skojarzenia... W sumie chodziło mi o sztucznego człowieka (coś więcej niż robot). Jeszcze pomyślę... Dzięki:) @poezja.tanczy :) Bardzo dziękuję, również miło pozdrawiam @Ewelina @Marcin Tarnowski Podziękowania:) 4
Ajar41 Opublikowano 15 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2024 @iwonaroma co gorsze, najczęściej na pajaca. 1
iwonaroma Opublikowano 15 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Ajar41 ... Dzięki
iwonaroma Opublikowano 16 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2024 @Omagamoga @MIROSŁAW C. Dziękuję:)
Marek.zak1 Opublikowano 16 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2024 Siebie nie, ale zamiast....kupi sobie lalkę. To już się dzieje. 1
iwonaroma Opublikowano 16 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Marek.zak1 no tak, człowiek coraz bardziej otacza się sztucznym, wymienia naturalne na sztuczne ale też niebezpiecznie dopuszcza sztuczne do swego wnętrza -prozaiczne sztuczne zęby ale też nogi, ręce, serce; teraz dochodzą chipy w mózgu... Ok, pomagają, ale gdzie jest granica i czy można tak wszystko wymienić w sobie i stać się Barbie/Kenem... :) Wiecznie młodym, sprawnym, zdrowym w tym materialnym świecie... Horror :) Dobrze, że duszy nie można podmienić na sztuczną i ona w odpowiednim czasie i tak relokuje się do świata duchowego :) Dzięki za kmnt @violetta :)) Dzięki
dgghj Opublikowano 19 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2024 @iwonaroma Wiem o co chodzi, chociaż ujęcie tematu nie podoba się, samochód to też zwierzę, a jego imię wrum. Ale to z lalką to niestety trafne, oj. 1
iwonaroma Opublikowano 19 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Olgierd Jaksztas no tak, zapomniałam pisząc , że mężczyźni mają do samochodów stosunek bardzo osobisty, nie można nazwać go rzeczą:);) Dzięki
dgghj Opublikowano 19 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2024 @iwonaroma Ha ha, rzeczywiście, samochód to wcielenie wolności, może jeszcze w tym życiu będzie mi dane, ale chyba motor bym przygarnął :D 1
Nefretete Opublikowano 20 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2024 @iwonaroma Wybacz, ale nie mogłem wstawić komentarza pod treścią; chciałem ci zostawić — nić z myśli zatrzymaną przez techniczny error -:) Dzisiaj to nadrabiam, pisząc ci, że mnogość interpretacji z całości wizją odkrywa prawdę, niż tę, fałszem w telewizorach wyświetlaną ekranem! 1
tak to ja Opublikowano 21 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2024 na lalkę albo raczej na marionetkę a może da się to jakoś zatrzymać ja mam cichą nadzieję od kiedy moja siostra kupiła dom w miejscowości Boże pozdrawiam :) 1
iwonaroma Opublikowano 21 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @tak to ja No na pewno nie wszyscy dadzą się przerobić na lalkę i uczynić z siebie marionetkę, na szczęście:) Ależ nazwa miejscowości... Pewnie siostrze będzie się tam super mieszkać, a i Ty skorzystasz odwiedzając ją :) Dziękuję i również pozdrawiam:)
Wędrowiec.1984 Opublikowano 4 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2024 @iwonaroma W sumie mogę się zgodzić i nie zgodzić. Zgadzam się, ponieważ możliwe jak najbardziej jest nieprawidłowe ukierunkowanie rozwoju ludzkości. Nie zgadzam się, ponieważ, gdyby nie rozwój, w dalszym ciągu żylibyśmy w jaskiniach. 1
corival Opublikowano 4 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2024 @iwonaroma Coś w tym jest, choć mimo wszystko trochę to dyskusyjne. Sam problem natomiast jest niewątpliwie istotny, dlatego podoba mi się, że go poruszyłaś. Pozdrawiam :) 1
iwonaroma Opublikowano 4 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Wędrowiec.1984 :) fakt. Można do sprawy podejść dwojako :) Dzięki @corival :) jasne, trzeba przemyśleć, co dla nas dobre. Dzięki i również pozdrawiam:) 1
Rekomendowane odpowiedzi