Ten utwór został doceniony przez użytkowników. error_erros Opublikowano 14 Maja 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2024 Niech ktoś mu wreszcie powie, że umarł, Żeby mu zanikł ten rozpęd w kościach, Rozwieście czarno-biało na murach, Że pogrążeni w smutku, że coś tam. Co was tak bawi w pozorach życia, Gdy dłoń obdarta z wszelkiego chcenia Parafki haczy na drukach, kwitach, A nic własnego nie ma w kieszeniach? Może by nawet odetchnął z ulgą, I wam od prawdy nie uschnie język. Jak wy, w szarości grzęźnie zbyt długo. Trochę empatii, do kurwy nędzy. 11
error_erros Opublikowano 14 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten czarno-biały? Czemu nie. 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 14 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2024 @error_erros Taką mamy rzeczywistość. Całe mnóstwo talentów, przybitych codziennością. PS: Naturalnie, jeśli prawidłowo odczytałem wiersz.
error_erros Opublikowano 14 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Raczej miałem na myśli takie apatyczne życie na autopilocie po prostu, ale spoko, może być.
Marek.zak1 Opublikowano 14 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2024 Już w liceum miałem takich, co już chcieli być emerytami. Potem w pracy, gdy nikt nie powiedział, co mieli robić, to czekali. Może takim łatwiej? Pozdrawiam
jan_komułzykant Opublikowano 14 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
error_erros Opublikowano 14 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ta młodzieńcza tęsknota za emeryturą mnie nie dziwi - w liceum człowiek ma mnóstwo na głowie oraz perspektywę, że będzie już tylko gorzej. A emerytura kojarzy się ze stanem, kiedy można już po prostu być, bez jakichś większych życiowych zawirowań. Co do pracy - też mam takiego typa w robocie i denerwuje mnie to niesamowicie, bo jak mu nie pokażesz palcem, co jest do zrobienia, to nie zrobi, w związku z czym często robię to za niego. To w ogóle jest obecnie trend wśród młodych ludzi uchodzący za zaradność - nie wykazywać inicjatywy, nie przyzwyczajać do niej przełożonych. Dziękuję! Obrazek znam i cenię wysoko ;D 2
beta_b Opublikowano 14 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2024 Mi to pachnie zombi. Nie prowadzi mnie misja zbawiania świata i walki z cudzymi demonami, ale mogę mówić - nie idźcie w korporacje (choć znam takich co się tam czują jak ryby w wodzie). Test bystry, sprawny. bb 1
error_erros Opublikowano 14 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Słusznie Ci pachnie w sumie. Dziękuję, cieszę się, że doceniasz.
violetta Opublikowano 14 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2024 Dobrze się tak ustawić i robić dobrą do złej gry:)
Amber Opublikowano 14 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2024 Przydałoby się „Trochę empatii, do kurwy nędzy” i „coś tam". Też jestem pozbawiona iluzji na temat rzeczywistości. Miło Ciebie czytać Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
error_erros Opublikowano 14 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak to zwykle bywa, nie za bardzo rozumiem, co usiłujesz powiedzieć. Cieszę się, że jest Ci miło. Mnie tym bardziej!
Bożena De-Tre Opublikowano 15 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2024 @Marek.zak1 Ja do „ k.n” odwrotnie …zdecydowanie odwrotnie!Też wkurzające-:)Wiersz o 4.40 jak kawa!Dziękuję.
andreas Opublikowano 15 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2024 @error_erros Sporo takich osobników na tym świecie. Nic się na to nie poradzi. Szkoda nerwów. Pozdro.
error_erros Opublikowano 15 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ceny kawy rosną bardzo dynamicznie. Może i ja powinienem podrożeć? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja się nie denerwuję, ja tylko sobie piszę 1
Bożena De-Tre Opublikowano 15 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2024 @error_erros I tak się rodzi poezja.Serio…do!!Pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi