Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdy światło księżyca tańczy na falach,
I nocą gwiazdy błyszczą jak szafiry,
Myśli jednoczą Jej obraz zawiły,
W sercu nadziei spłonął: Kornel - amant.

Mrok serca poeta już kiedyś przerabiał,
I z tego upadku jak feniks się wzniesie,
Pojawi się Inna, jak pąk wiosnę wniesie,
Do szczerej Miłości nie będę się wzbraniał.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

@FaLcorN

Porywy chwili? Adam Mickiewicz "Dziady" pisał dwadzieścia lat i nie publikował własnych wierszy natychmiast - robił szlif, podobnie jak Juliusz Słowacki, porywy chwili to tworzyła marnej jakości poetka Wisława Szymborska, otóż to: "Lenin nowej ludzkości Adam", cóż: nie wnikam - to pański warsztat literacki.

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@Łukasz Jasiński

Dla każdego poety innym wektorem

jest poezja, a dla mnie:

"pisanie jest jak spowiedź

by móc pójść już inną drogą"

Piszę co myślę i czuję. Jest to akt samopoznania, zwiedzania własnych otchłani. Moje wiersze to nie whisky. Moje wiersze to ja w danej chwili.

Dziękuję

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Annna2   Panu Prezydentowi Elektowi Karolowi Nawrockimu jest dużo bliżej do Romana Dmowskiego aniżeli Józefa Piłsudskiego - będzie dużo bardziej racjonalna i ważne są pitesze sygnały:   - zaostrzenie polityki wobec Ukrainy i Niemiec,   - odbudowa Grupy Wyszehradzkiej,   - jeszcze bardziej silniejszy sojusz wojskowy ze Stanami Zjednoczonymi Ameryki Północnej (w tym wypadku nie mamy żadnego wyboru),   - prosocjalna - pod opiekę zostaną wzięci ludzie w średnim wieku o poglądach patriotycznych, którzy mają ukształtowane poglądy, prezentują jakieś wartości i mają doświadczenia zawodowe,   - jak sama pani widzi: aktualna koalicja prowadzi Polskę na same dno - w tym rządzie na jednego mądrego człowieka przypada dwadzieścia głupców - debili,   - Jarosław Kaczyński i Tadeusz Rydzyk już teraz krytykują przyszłego prezydenta, a Radosław Sikorski dał sygnał, że nie należy pokornie słuchać Watykanu.
    • @Mariusz57 Namawiałam do zmiany, dla urody wiersza, dla Ciebie, dla nas. Ale akurat w wierszu, niech się dzieje Twoja wola :)
    • Nie myśl że trzymają się mnie żarty Choć wydaje Ci się, że jestem uparty Wciąż powtarzam Tobie to jedno słowo Dla Ciebie będzie ono brzmiało na nowo. Co dzień mogę Tobie je powtarzać I nie powinno Cię to do mnie zrażać Przecież KOCHAM to brzmi cudnie Z rana, w wieczór, czy w południe. Mogę ciągle Tobie je mówić Aż nie postarasz się mnie polubić. Na miłość nigdy nie jest za późno Powiedz mi prawdę, jeśli mówię na próżno.
    • @ireneo I Ziemia nadal kręci się, zdumiona obrotem spraw... Fajnie, że chce Ci się o tym pisać :)
    • kiedyś przeminą te ziemskie światy i znów się wszyscy wtenczas spotkamy nie każdemu otwarte będą złote bramy palmy zwycięstwa oraz w bieli szaty *** codziennie liczą lecz nie własne czyny im sumienie niczego nie wyrzuca smog nienawiści drażni znów płuca lecz oni są przecież bez odrobiny winy czemu tak mało wokoło dobrych aniołów głos wiary dochodzi jak z zaświatów przybywa wciąż wszędzie  Piłatów coraz więcej brakuje prawdy apostołów dobry pasterz cierpliwy nadal zaprasza lecz na niego nikt z nich nie czeka gdy przyjdzie jako więzień i kaleka odeślą go jak wtedy choćby do Kajfasza źdźbło trawy dobrze widzą u swych braci u siebie belki oczy ich nie dojrzały ślepi na ten dar wiecznej chwały kochają zabawę w zło niespełnieni kaci do ściśniętego gardła skaczą jak wesz na grzebieniu co dobro pogrzebie nie pamiętają o miłości w chlebie serca mają przecież takie czyste A Ty też... ?
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...