Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Kwiatuszek Opublikowano 1 Maja 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2024 (edytowane) Pomysł mi się taki zrodził, by napisać jakiś wiersz. Nie o wszystkim, a o niczym - o czym tylko dusza chce. Posklejałam więc dwa słowa, jak kromeczki chleba dwie. W środku masło i szyneczka - wyjdzie z tego coś czy nie? Kiedy miałam zdań już naście, przypomniałam sobie, że ludzie wolą bułki z masłem, chleb to rzadko kto dziś je. I zaczęłam od początku, bułka, masło, w środku ser, pomidorek, liść sałaty, soli, pieprzu dodam też. Tu przecinek, tam kropeczka, zapisałam strony dwie. Teraz czekam niecierpliwie, czy tę bułkę ktoś dziś zje. Edytowane 10 Maja 2024 przez Kwiatuszek (wyświetl historię edycji) 14
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 1 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2024 Witam - smakuje mi twój wiersz - Pzdr. 1
Ajar41 Opublikowano 1 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2024 @KwiatuszekFajny i lekkostrawny. Pozdrawiam. 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 2 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2024 bułka masło ser w środku i plasterek cienki szynki sos czosnkowy tak po trochu i cebulki odrobinki teraz wszystko razem podgrzać by przytopić ciutek serek wiersz przepyszny uczta godna choć podtekstów jest niewiele :) 2
Tectosmith Opublikowano 2 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2024 @Kwiatuszek Smacznie i apetycznie. "Zjadłem" z przyjemnością. Pozdrawiam serdecznie :-) 1
Leszczym Opublikowano 2 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2024 @Tectosmith zjadłem acz się dziś jeszcze nie najadłem ;) 1
poezja.tanczy Opublikowano 3 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2024 @Kwiatuszek Tak się skleja dylematy Strzępy racji, i dogmaty Fajny wiersz Z sensem i smakiem :) Pozdrawiam miło, M. 1
Kwiatuszek Opublikowano 3 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2024 @Waldemar_Talar_Talar Bardzo się cieszę, pozdrawiam! @Ajar41 Miało być właśnie lekkostrawne;-) Dziękuję i pozdrawiam serdecznie! @Jacek_Suchowicz Bardzo dziękuję za konsumpcję;-) Pozdrawiam serdecznie! @violetta Cieszę się, że zasmakowało;-) Pozdrawiam! @Tectosmith Wszak kanapki to niektórzy uwielbiają;-))) Dzięki, że zajrzałeś:-) Pozdrawiam Cię milutko! @Leszczym Dziękuję za czytanie i pozdrawiam!:-))) @Ilona Rutkowska Miło mi, że smakował ten skromny posiłek;-) Pozdrawiam serdecznie i dziękuję:-))) @poezja.tanczy Dziękuję wiernemu czytelnikowi! Pozdrawiam Cię serdecznie:-) 4
Deonix_ Opublikowano 8 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tę moim zdaniem, ale to drobiazg :) Wiersz fajny, lekki, z pomysłem i humorem :) Acz ja rzadko jem bułeczki, częściej chlebek :) Pozdrawiam :) Deo 1
Kwiatuszek Opublikowano 9 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2024 @Deonix_ Bardzo dziękuję za czytanie:-))) "Tę i tą" to mój odwieczny dylemat. Jest jakaś złota zasada, która to określa? Pozdrawiam serdecznie:-) @andreas Dziękuję bardzo za poprawkę. Z tym " tą" i "tę" nigdy nie trafię jak trzeba;-) Pozdrawiam!!!
Deonix_ Opublikowano 9 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tylko taka, że przy bierniku, czyli w odpowiedzi na pytania kogo? co? przy rzeczownikach rodzaju żeńskiego mamy tę a przy narzędniku (z)kim ?(z)czym? mamy tą. I tak np. Będę jeść dzisiaj tę bułkę. (kogo? co?, 2 razy "ę"). Ale już: Pójdę do pracy z tą bułką w plecaku. ((z)kim ?(z)czym?, 2 razy "ą"). Z tym, że czasami trzeba uważać, bo nie wszystkie rzeczowniki rodzaju żeńskim w bierniku kończą się na "ę", np. Miał w sobie tę rozpacz. Albo też, kiedy mamy przymiotnik, a nie mamy podanego rzeczownika, np. W końcu znalazł tę jedyną. (potwornie mylące, bo jedyną, ale w domyśle chodzi raczej o dziewczynę, więc tę). albo: Założyła tę samą, co wczoraj (w domyśle: kurtkę, bluzę, chustkę, czapkę itp., itd.). Mam nadzieję, że za bardzo nie zakręciłam, ale chciałam być precyzyjna :) Serdecznie również :)) Deo 1
Kwiatuszek Opublikowano 11 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2024 @Deonix_ Bardzo dziękuję za obszerne wyjaśnienie. Wreszcie coś, co do mnie przemawia:-)))) 1
Rekomendowane odpowiedzi