Leszczym Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Wstał i stał (prosto) więc stąd (z Francji) wiem, że postawił się z przytupem aż usiadłem z wrażenia. A może w ten oto sposób on upadł na głowę? Zresztą każdy bez wyjątku tutaj plan potrafi się przewrócić z pomocą (najczęściej) lub bez niej... Seranon, 10.04.2024r. 3
Starzec Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2024 @Leszczym jeśli stamtąd, to jestem w stanie w to uwierzyć :)) Pozdrawiam:) 1
Leszczym Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2024 @Starzec Właśnie przeczytał mój Ojciec, że Tyrmand miał kolegę, który wierzył tylko w pory roku ;) Całą resztę miał za jedną wielką niewiadomą ;) Ale co ja tam wiem.. pozdro m. 2
Starzec Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2024 @Leszczym zapewne współcześnie nie byłoby to możliwe ( jeśli chodzi o pory roku) :)), a cała reszta wiadomo, że niewiadoma:)) Dziękuję i pozdrawiam:) 1
violetta Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2024 @Leszczym Twój tata to ciekawa postać :)
Leszczym Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2024 @violetta Z pewnością tak jest, ale kobiety no to raczej nas omijają i robią tak tym bardziej im jesteśmy starsi i lepiej sobie radzimy ;) Boją się ?? ;) 1
violetta Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2024 @Leszczym kobiety to się szuka w młodym wieku:) teraz to już górki macie:)
jan_komułzykant Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2024 z tym 'staniem' to przypomniałeś mi inne stanie i pewien dość znany wiersz, który u mnie od lat 80tych sobie leży i jeść nie woła. W każdym razie dla mnie dość cenny, bo to prawdziwa "bibuła" jest :) A tytuł "Zomotywa" Pozdrawiam. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Leszczym Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2024 @jan_komułzykant E, nie, miło mi, wiersz bardzo interesujący, ale inna liga ;) Ale dziękuję, bo warto go było przeczytać i coś niezwykle interesującego... Również pozdrawiam. @violetta Tak, możliwe, że wiek już nie ten :// Ale i kobiety są bardzo wymagające i świadome że one tu rządzą bo tak naprawdę dobrze wiedzą, że jeat matriarchat... 1
violetta Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2024 @Leszczym czy kobiety rządzą, raczej nie, mało jest takich :) są potulne jak aniołki, gotują, sprzątają i tłuką wałkiem :)
Leszczym Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2024 @violetta @violetta Owszem rządzicie, tylko robicie to z bocznego miejsca i chcecie żeby to było bardziej zniuansowane i zawaluowane i żeby ciągle mówić w matriarchacie o patriarchacie. Zresztą faceci lubią niekiedy uchodzić za przywódców więc subtelnie oddajecie im stery, ale to kobiety pociągają za zdecydowaną większość sznurków. Ja się zresztą tutaj nie buntuję tylko stwierdzam odwieczne fakty ;) 1
violetta Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2024 @Leszczymszkoda, że nie rządzimy, świat byłby piękniejszy, bezpieczny. Nie udał się Bogu chłop, zamiast go rozerwać i wyrwać więcej dla kobiety. Zostawić go na pastwę losu, a tak szukał kaznodziei, którzy i tak w niego nie wierzą. Wolą papieroski, wódkę i rządzić itd.
Leszczym Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2024 @violetta pozostańmy przy swoim. Dla mnie rządy kobiet są bardziej niż ewidentne ;)
jan_komułzykant Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2024 @violetta chciałbym Ci przyznać rację, ale muszę jednak zgodzić się z kolegą, bo w końcu co robi diabeł jak nie daje rady? Chłopa nie posyła ;)
Rekomendowane odpowiedzi