Messalin_Nagietka Opublikowano 18 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 nad cichą wodą w blasku słońca, fruwa libella migocąca, a za nią facet goni z siatką, złapać motyla nie tak łatwo, tak od zamachu wniebogłosy zmierzch wwyblasku łąkę kosi, fruwa libella migocąca nad ciemniejącym końcem słońca, znad cichej wody dzień odchodzi i co najmniejszy skrawek boży w cień wtula kontur lecz nie facet, któremu najważniejszym zda się skrzydeł motylich barw przemiana z pasm niepowodzeń, proszę pana, łapać owada w takiej chwili? lepiej by siebie pan przyszpilił, nad ciemną wodą pod gwiazdami mamrocze trawa, wiatrem mami, kwiecie wyciska pył z naręcza, nad łąką błyska zwiewna tęcza, a za nią facet, dalej, żwawo, dopóki świtu pierwsza bladość nie schwyta wszystkich rosy kroplą, im „wsio rawno” – najwyżej zmokną.
seweryna żuryńska Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 i czemu ty się nad biednym człowiekiem naigrawasz chciałoby się jakiś cud pochwycić choć raz w życiu dusza nie koryto pragnie zachwytów i tylko ta rosa przeklęta niepotrzebnie się pęta marzenia zaś służą do tego by chwytać się byle czego a tak swoją drogą Messalinie miły popraw ortografy aby nie szpeciły "jak dobrze wstać skoro świt..." pozdrawiam rosówkowo seweryna
Messalin_Nagietka Opublikowano 18 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Sewerynko wspomóż - gdzie te ortografy? - z chęcią poprawię - dzięki za koment MN
seweryna żuryńska Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 mój dobry Messalinie jak sobie zyczysz: wniebogłosy ło matko...tylko jeden, a ja ci przypisałam więcej wybacz kobiecie co od rana pisaniem notek zadumana seweryna
Messalin_Nagietka Opublikowano 18 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok - już poprawiam - pewnie ma być "wniebogłosy", hihi MN
Roman Bezet Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Zakręcony wierszyk ;) Dla mnie trochę zgrzyta w pierwszej zwrotce (ku potrzasku?). pzdr. b
Messalin_Nagietka Opublikowano 18 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to może ku poblasku? lub wyblasku? lepiej by brzmiało? MN
Roman Bezet Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to może ku poblasku? lub wyblasku? lepiej by brzmiało? MN ok 'wyblasku' ale nie 'u' ;) może w? albo coś pzdr. b
Messalin_Nagietka Opublikowano 19 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to może ku poblasku? lub wyblasku? lepiej by brzmiało? MN ok 'wyblasku' ale nie 'u' ;) może w? albo coś pzdr. b dziękuję - wyblasku więc zmienię, jej - no kto to wymyslił "ku potrzasku" małolat jakiś czy co? hihihi MN
FaTuM Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 "Nikomu nie potrzebny wędrowiec ...." Messalin Tam są moje wyjasnienia, jeszcze raz przepraszam, nie wiedziałem że to "MN" To znak towarowy, myślałem że to jakiś skrót od czegoś i że ludzie to wstawiają jako jakiś skrót a głupio było mi zapytać co to znaczy... to już sie nie powtórzy. NIE PODSZYWAŁEM SIĘ POD SIEBIE PRZEPRASZAM
Messalin_Nagietka Opublikowano 18 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok - spoko - to żaden znak towarowy - poprostu tym sie podpisuję dziękuję za zrozumienie a "pozdrówki" nie mogę zabronić używać MN
Rekomendowane odpowiedzi