Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@violetta :) dziękuję bardzo. Choć dla przeciwwagi romantyzmowi umieściłam prostackie rymy by wnieść nieco ironii i sarkazmu ;)

@Waldemar_Talar_Talar dzięki Waldku. 

Nie smuć się

ponoć można bez bólu i świadomie (nie we śnie), ja na to liczę i Tobie też tego życzę:)

@Marek.zak1 Fakt. 

Dziękuję i również pozdrawiam

@Robert H. :) dziękuję

Opublikowano

@Dared :) nie wiem czy Zanussi to cytował czy to jego oryginalna kwestia - w każdym razie taki ma tytuł jego świetny film "Życie jako śmiertelna choroba przenoszona drogą płciową". W sumie tytuł taki trochę od czapy, główny wątek kręci się wg mnie wokół takiego problemu, że do śmierci trzeba się przygotować (wyciszyć, uspokoić, pozamykać sprawy itd.). 

Dzięki:)

@viola arvensis :) dziękuję.

Super powiedzenie z tym niedojedzonym talerzem, nie znałam :)

@Wiesław J.K. :) Bój się Boga Wiesławie, tylko nie samobójstwo!:)

Dziękuję i również pozdrawiam

@Leszczym :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Claire Kara w związku przychodzi po czasie, no na ogół po kilku latach dopiero, a wtedy nieco trudniej, bo dużo łączy, dać w długą. Bo przecież tyle macie razem, tyle się wydarzyło, człowiek się przywiązuje...
    • @[email protected] dziękuję! Prawda z rynsztoka jest utajniona, głęboka, brutalna, mroczna, wstydliwa i najczęściej odrzucona. Ale zgadzam się z Tobą, że jest bezcenna! 
    • @Berenika97   I wiem o tym, tylko: w moich czasach (lata dziewięćdziesiąte) - książki były bardzo dobre i bardzo drogie, policzyłem: mój księgozbiór dzisiaj byłby warty blisko 14 000 zł, najstarsza moja książka została wydana w 1937 roku - to "Wyprawa Kijowska" - Tadeusza Kutrzeby, poza tym: co pani może teraz zaproponować? Malaturę za 50 zł, tak?   Łukasz Jasiński 
    • @Alicja_WysockaBardzo dziękuję! Ale o tym powiedzeniu zupełnie zapomniałam. :) Czy to działa też w drugą stronę? :))) "Tom 1 każdej powieści powinien być jak mężczyzna: bierzesz go do łóżka i nie wypuszczasz aż do rana. A następnego dnia bierzesz do łóżka Tom 2". (To tylko mój feministyczny żart!) Pozdrawiam.  @FaLcorN@[email protected] Bardzo dziękuję!
    • @Annna2   Oficjalnie zablokowano mi konto za tak zwany spam, nieoficjalnie: za mówienie niewygodnej prawdy podczas agresywnej propagandy proukraińskiej i antyrosyjskiej - to nic innego jak amerykańska dezinformacja, a ze pani napisała wiersz już po fakcie? Taka sama sytuacja była w sprawie Zbrodni Katyńskiej - blisko przez pięćdziesiąt lat nie można o tym było mówić, natomiast: niech pani policzy - przez ile lat nie można było mówić o Rzezi Wołyńskiej? I dla jasności:    - Zbrodnia Katyńska - to zbrodnia wojenna, - Rzeź Wołyńska - to zbrodnia ludobójstwa,   o sprawiedliwą ekshumację we Wschodniej Małopolsce, Wołyniu i Północnym Podolu należy walczyć w Organizacji Narodów Zjednoczonych i Międzynarodowym Trybunale Sprawiedliwości w Hadze, otóż to: zrobiłem swoje i mam czyste sumienie - dotarłem do blisko dwa tysiące czytelników.   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...