Silver Opublikowano 28 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2024 (edytowane) jest tak blisko nie na wyciągnięcie dłoni jest tak blisko gdzie tęsknota boli bliżej już być nie można serce moje 6.3.2023 Edytowane 28 Lutego 2024 przez Silver (wyświetl historię edycji) 6
Wiechu J. K. Opublikowano 28 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2024 @Silver On, Ona, Ona Pro Publico Bono - "dla dobra ogółu, dla dobra publicznego" nie powiem dlaczego...;-)))))
Silver Opublikowano 28 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2024 @Wiesław J.K. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Wiechu J. K. Opublikowano 28 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przypuszczam, że wiersz odnosi się do Boga. Miałem niegdyś dyskusję z miłą panią na temat Stwórcy, twierdziła i trudno się z tym nie zgodzić, że Bóg nie jest tylko rodzaju męskiego, lecz w naszym ludzkim zrozumieniu jest po prostu wszystkim, a w tym przypadku to właśnie: ON, ONA, ONO i niekoniecznie w takiej kolejności. Pozdrawiam.
wierszyki Opublikowano 28 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2024 Ładnie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Silver Opublikowano 29 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2024 @et cetera Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję @et cetera @et cetera @Wiesław J.K. @et cetera @et cetera @et cetera @et cetera @Wiesław J.K. @et cetera @Wiesław J.K. @Silver @et cetera Dziękuję @et cetera @et cetera @Wiesław J.K. @et cetera @et cetera @et cetera @et cetera @Wiesław J.K. @et cetera @Wiesław J.K.
Silver Opublikowano 29 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2024 @Wiesław J.K. Moja interpretacja wiersza Waldemarze jest trochę bardziej przyziemna ale twoja również mi się podoba. Każdy może zrozumieć go inaczej . Może zabrzmieć to trochę dziwne ale to trochę jak z ziemią. Im głębiej się wnią w kopiesz napotkasz warstwy . Każda ma inną historie , znaczenie . W każdym bądź razie uwiebiam czytać recenzje do moich wieszy , są naprawdę ciekawe . Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Wiechu J. K. Opublikowano 1 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @SilverCieszę się, że moja interpretacja również Ci się podoba. Poezja ma to do siebie, że każdy rozumie ją inaczej, tak myślę. Tak na marginesie to mam parę imion, lecz nie ma tam Waldemara pośród nich, no chyba, że ten komentarz nie był odpowiedzią do mnie. Pozdrawiam.
Silver Opublikowano 1 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2024 @Wiesław J.K. Wiesławie, strzeliłam gafę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Komentarz oczywiście adresowany był do Ciebie , przepraszam i pozdrawiam
Wiechu J. K. Opublikowano 1 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @SilverNie ma sprawy, zdarza się. :)
Rekomendowane odpowiedzi