Ten utwór został doceniony przez użytkowników. MIROSŁAW C. Opublikowano 27 Lutego 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2024 gdzieś za siódmą furtką za rzeką co pokorę ma wpisaną w swoją nazwę (Nysa Mała) tuż obok wielkiej kałuży która nigdy nie poddała się suszy a żaby często myliły ją ze stawem stoi niczym warownia wspomnień dawna świetlica wiejska z namalowanym na ścianie portalem w kolorze zsiadłego mleka tu za wcześniej sprzedaną makulaturę muskał nas orient a mnisi z Klasztoru Shaolin uczyli sztuk walki i równowagi między ciałem a duchem o czym opowiadają dziś stare wierzby co po seansie filmowym płakały jakby bardziej 11
wierszyki Opublikowano 27 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2024 Świetny wiersz, bo piękna historia została tu opowiedziana. Witki wierzbowe, ze zbyt długim płaczem i prowincjonalnością kojarzą mi się z laniem za to, że się późno wróciło do domu. Troszkę mi ten ostatni wers odstaje jeszcze od doskonałości. Ciągle jeszcze płakały? Nie wiem. :-)
MIROSŁAW C. Opublikowano 27 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...bo prosty kij może być śmiertelny w rękach "mistrzów" . Dlatego wierzby cierpiały, płacząc jakby ponad miarę wynikającą z swojej nazwy... :) Dziękuję za komentarz, pozdrawiam.
any woll Opublikowano 27 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2024 (edytowane) @MIROSŁAW C. ach to dzieciństwo! czasem jest bliżej niż nam się wydaje, a czasem jakby tak daleko... pozdrawiam bardzo serdecznie. Edytowane 27 Lutego 2024 przez any woll (wyświetl historię edycji)
MIROSŁAW C. Opublikowano 27 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2024 @any woll Dziękuję, pozdrawiam.
Rolek Opublikowano 27 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2024 @et cetera Na "Wejście Smoka", wybrałem się dwa razy (w celach edukacyjnych). Pozdrawiam 1
wierszyki Opublikowano 27 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za cenną uwagę i pomoc. Oby to było takie proste# Znacznie częściej walczymy na słowa lub budujemy mury np się ignorując. Pzdr. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
MIROSŁAW C. Opublikowano 27 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2024 @Rolek "Bądź jak woda – przystosowuje się do każdego naczynia, a może zniszczyć skałę. Woda może płynąć, albo niszczyć. Bądź wodą, mój przyjacielu." Bruce Lee. Pozdrawiam.
Ewelina Opublikowano 1 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2024 @MIROSŁAW C. Piękny obraz napisałeś słowem. Pozdrawiam.
MIROSŁAW C. Opublikowano 1 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2024 @Ewelina Dziękuję bardzo i pozdrawiam. 1
Deonix_ Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2024 Bardzo klimatycznie i obrazowo :) Jakiś czas temu miałam sen o "plenerowym kinie" i mi się przy Twoim wierszu przypomniał :) Pozdrawiam Deo
Rekomendowane odpowiedzi