Ajar41 Opublikowano 20 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2024 Piramidon ten lek znany ze względu na swe działanie obecnie jest wycofany, porzuć więc na niego chęć, ale dla chemika to jest 1-fenylo 2,3-dwumetylo 4- dwumetyloamino pirazolon-5. Gdy dziecko wróci ze szkoły, w oczach łezki, smutna mina, mówi znów dostałem pałę, nie wiem co to ludolfina. Nie krzycz, pogłaszcz je po głowie, wyjaśnij, że ludolfina to nie imię cesarzowej okrutnej i żądnej krwi, a po prostu liczba π. KONIEC edukacji domowej. Wszyscy odetchnęli z ulgą, ja też. 3
iwonaroma Opublikowano 20 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2024 Mnie się ta edukacja domowa podoba. A czemu piramidon jest wycofany?
poezja.tanczy Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2024 @Ajar41 Fajnie i z uśmiechem Podoba mi się, Pozdrawiam miło, M.
Ajar41 Opublikowano 21 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2024 @iwonaroma Nie jestem lekarzem, podejrzewam dzlałania uboczne. Pozdrawiam. @poezja.tanczy Dzięki za polubienie. Pozdrawiam. 2
Rekomendowane odpowiedzi