Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Ewelina Opublikowano 18 Lutego 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2024 (edytowane) pytasz mnie... a ja dłońmi jak szkielet, włosy rozczesuję po siwych końcach się gładzę... po co mi twoje troski i ciągłe o przeszłość pytanie? nie chcę, nie mogę już więcej... na drżące kolana rzucam głowę - szlochając i myśląc że zrozumiesz... milczenie brzmi tak mądrze przecież... o dziś i o jutro pytasz uporczywie rozkładasz nas na czynniki pierwsze a ja nie wiem... nie wiem co odpowiedzieć Edytowane 18 Lutego 2024 przez Ewelina (wyświetl historię edycji) 15
Tectosmith Opublikowano 18 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2024 @Ewelina A to poważny kryzys zawitał u Peeleki. Nie obce mi klimaty. Druga osoba bywa bardzo obciążająca (ja też pewnie bywałem). Pozdrawiam wieczorowo :-) 1
Ewelina Opublikowano 18 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2024 @Tectosmith to tylko kreacja autorki. Oczywiście każdy wiersz jest wypadkową przemyśleń, emocji nie obcych ale też nieoczywistych... Pozdrawiam Cię serdecznie:) 1
any woll Opublikowano 18 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2024 @Ewelina gdybyśmy tak znali wszystkie odpowiedzi... znowu śpiewasz mi z duszy. pozdrawiam serdecznie 1
Ewelina Opublikowano 19 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2024 @any woll właśnie... Gdybyśmy znali to pewnie nasz umysł byłby bardziej odprężony, chociaż z drugiej strony... Czasem wiedza stanowi większy ciężar niż jej brak.. Dziękuję i pozdrawiam także serdecznie:)
Leszczym Opublikowano 19 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2024 @Ewelina A może właśnie chodzi by nie wiedzieć, bo może gdybyśmy wiedzieli nasze życie byłoby czymś na kształt w pełni realistycznego koszmaru... 1
Ewelina Opublikowano 19 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2024 @Leszczym fatalistyczna wizja :) 1
poezja.tanczy Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2024 @Ewelina Jak z niewiedzy, utkać sidła Wiedział, ale mu niewiedza zbrzydła Tak to jest Fajne pisanie Pozdrawiam miło, M. 1
Ewelina Opublikowano 21 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2024 @poezja.tanczy bardzo dobre podsumowanie:) Dziękuję i pozdrawiam :) 1
staszeko Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2024 Nie sądzę, że wiedzieć wszystko to właściwa droga; nie sądzę, że wiedzieć oznacza być szczęśliwym, bo nawet jeśli wiemy to i owo, i tak nie będziemy do końca usatysfakcjonowani, nadal będziemy zadawać pytania, więcej pytań, na które nie ma odpowiedzi. Jest w tym wierszu prawda o życiu i to mnie porusza. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Ewelina Opublikowano 20 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2024 @staszeko tak właśnie jest jak piszesz. Wszystkiego wiedzieć nie będziemy nigdy a to czego się dowiemy niekoniecznie przyniesie ulgę czy zrozumienie... Czasem lepiej tkwić w błogiej niewiedzy;)
Wędrowiec.1984 Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2024 @Ewelina Niemoc jest straszna. Wiersz - rozpacz, tak jak Nad wodą wielką i czystą jest wierszem - płaczem. Mógłby być w pamiętniku, który zostanie po dziesiątkach lat przeczytany, wzruszając czytelnika. Bardzo lubię wracać do Twoich liryków. 1
Ewelina Opublikowano 21 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2024 @Wędrowiec.1984 bardzo mi miło Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w zasadzie brakuje mi słów, zupełnie poważnie mi brakuje 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2024 @Ewelina No to dobrze, ponieważ to oznacza, że komplement zrobił wrażenie. Zresztą, komplement podparty niesamowicie solidnymi fundamentami. Cóż... delektuj się. :-) 1
Rekomendowane odpowiedzi