Bożena De-Tre Opublikowano 24 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2024 Struś Pędziwiatr. Jeśli spękana natrętna myśl, żalem nadmiernie splątana, wróci do Ciebie o świcie – - cichutko pukać zacznie szepcząc: to Twoje życie, nie bądź zbyt oschły, nazbyt surowy. Może depeszę ma! Rozum przybywa. Bądź dziś gotowy. Spróbujmy jeszcze raz. Nic to jest przecież, że wszystko było. Julia, Romeo, Gala i Dali, melodie różne, niejedna miłość, wizje skrywane w dali. Dlaczego chcesz, zapyta myśl głosem zbyt nostalgicznym, przekreślić wszystko jednym skreśleniem szybkim? Chwile dostrzegaj, zaufaj sobie. Miłość powróci do łask w innych kolorach, nie tych świątecznych, ale zostawi swój blask. 7
violetta Opublikowano 24 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2024 Ja robię to co chcę, a nie to co powinnam, co inni mi narzucaj, nie mów o tym, nie mów o tym, :)
duszka Opublikowano 25 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2024 @Bożena De-Tre Jaka wierna i jak pełna mocy jest ta myśl - pomimo "spękania" i "splątania"! Wzruszające i subtelnie budujące zarazem. Pozdrawiam :)
Bożena De-Tre Opublikowano 25 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2024 @duszka Pięknie „ oplotłaś” swoje odczucia…myślę że większość z nas ma takie powracające myśli..dziękuję za przystanek-:)Dobrego dnia… 1
Nata_Kruk Opublikowano 25 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Bożena De-Tre ... bardzo ładne przesłanie na koniec... nie tylko świątczene chwile są ważne, gdy zadbamy o inne zdarzenia, zjaśnieje wokół. Pozdrawiam. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 25 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2024 @Nata_Kruk ….i jak umiemy sobie i innym „ dośpiewać” nawet głosu nie mając..czasamy myślę-:)Dzięki ..a smutkom precz juź., wiosna za płotem-:) 1
violetta Opublikowano 25 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2024 @Bożena De-Tre myślę, że już rosną pierwsze kwiatki, bo u mnie już zakwitły:) hurra:) 1
Rekomendowane odpowiedzi