Płótno niepewności
-
Ostatnio w Warsztacie
-
violetta 12 033
@.KOBIETA. jak ja chciałabym być w łóżeczku z Piotrusiem:) i się wysypiać z nim:)
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Migrena · Opublikowano
@Alicja_Wysocka a ja już jestem cywilizowany:) @Robert Witold Gorzkowski dzięki piękne Robercie:) -
@Alicja_Wysocka oj Alu, aleś pojechała po bandzie..... ten wóz ze złamanym dyszlem to przecież my wszyscy, kiedy nam się zachciewa gwiazdek z nieba, a stoimy po kostki w błocie pod starą wierzbą. ten "marzeń klepak” to jest absolutne mistrzostwo świata bo boli i zachwyca jednoczesnie. kupuję tę historię razem z tą tępą piłą i wiórami, bo to jest po prostu samo gęste, samo życie. jest pstro:) Alu:) -
@Robert Witold Gorzkowski bardzo mocna i mięsista lektura. uderza ta rzadka dzisiaj odwaga w operowaniu wysokim rejestrem romantycznym bez lęku przed patosem, za to z potęznym ładunkiem somatycznym. anhelli w Twoich strofach przestaje być posągowym męczennikiem a staje się żywym nerwem, który pulsuje pod "rozognioną juchą”. genialnie rozegrałeś kontrast między dialektyką szalenstwa a surowym, niemal grobowym rytmem wiersza . czapki z głow za ten " odwrotny świat” i powrót do szamańskich źródeł poezji . -
Przez aniat. · Opublikowano
Dotknął północnej strony drzewa. Była zimna w lęku. Jego dłonie weszły w chropowatość. Już czas. Narzędzie zbrodni zadrżało w uścisku i złożyło pocałunek śmierci na skórze drzewa. Cios za ciosem ucinał szelest. Nagle ciszę lasu złamał jęk, a pot zmieszał się z żywicą.
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne
Rekomendowane odpowiedzi