Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Natuskaa Opublikowano 7 Stycznia 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2024 „ ... zwieść cię może ciągnący ulicami tłum... ”(*) Więc w myślach tańcz, okręcaj się, sen rozciągaj jak ramiona - o taaak szeroko, bo nie musisz już ciasno ich trzymać. To twoja przestrzeń, twój czas i twoje dzieło – ciało zadowolone, ciało zanurzone w przyjemności niczym nieskrępowanego ruchu, ciało któremu w zielonej poświacie jest dozwolone, a nawet nakazane być w radości... „ ... wódka w parku wypita... ”(*) ... trzeźwego osądu. Kroków stawianych jak kropki, przecinki, cudzysłowia, wykrzykniki, pytajniki... tańcz, niech wiruje w głowie, niech rozmazuje się słoneczny krąg w okrąg jasnej aureoli zdarzeń, cokolwiek się zadzieje za twoimi plecami, za przedłużeniem ramion rozciągniętych, cokolwiek przyciągane tym ruchem wirowym przyjdzie, będzie tylko przez chwilę zanim to zmienisz swoim tańcem... „ ... albo zachód słońca... ”(*) ... i nie wierz, jeśli ci mówią, że słońce zgasło, bo to tylko noc, tylko podsumowanie, tylko kolejny rozdział twojej historii. Masz wszystkie dane, przecież wiesz, że po nocy przychodzi dzień. I tak naprawdę nie dzieje się nic, nic, nic... to tylko sen. * - fragment tekstu piosenki śpiewanej przez Grzegorza Turnau „Naprawdę nie dzieje się nic” 9
Tectosmith Opublikowano 7 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2024 @Natuskaa Ciekawie i barwnie. Miło się czytało. Nie będę udawał, że odgadłem zamysł, ale pojawiły się obrazy i emocje więc jest w porządku. Pozdrawiam. 1
Moondog Opublikowano 7 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2024 @Natuskaa @Natuskaa mi się kojarzy mój ulubiony kawałek tego pana Pozdrawiam 1
Corleone 11 Opublikowano 7 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2024 @Natuskaa A drugi cytat - "(...) po nocy przychodzi dzień (...)" pochodzi z piosenki "Jest taki samotny dom" Budki Suflera. Uśmiechałem się, czytając Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Serdeczne pozdrowienia . 1
Natuskaa Opublikowano 8 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Obrazy i emocje kręciły mi się przez pół nocy w głowie, to i wypuścić je trzeba było. Piszesz, że są w porządku.. cóż, wypada się w podzięce uśmiechnąć :) Pozdrawiam Przyznam, że do tego pana wcześniej nie zaglądałam... jest interesująco. Dziękuję i pozdrawiam :) "Po nocy przychodzi dzień" -to zwrot dość często stosowany w mowie potocznej, ale masz rację pojawił się i w piosence o której wspominasz. Uśmiechałeś... hmm, a to pewnie się i uśmiechniesz na trochę inną wersję cytowanej piosenki. Dzięki i pozdrawiam :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... sen... (?)... :) ale jednak życiowy sen... :) A ja na to... bardzo, bardzo lubię to wykonanie Sośnickiej.!!!! Natuskaa... tańcz... tańczmy... :) 1
wierszyki Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2024 Ciągle łapię się na tym, jak łatwo można dać się złapać w nie swój świat. To dotyczy tych, "łapliwych". :-) 1
Natuskaa Opublikowano 14 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Super piosenka i teledysk, tym mocniej mi pasuje, bo jeszcze mam w głowie dzisiejszy widoczek z okna samolotu, chmurki są zjawiskowe, a tam się chmurki przewijają :) Co za apel... byle się nie zatrzymywać na zbyt długo. Dzięki i pozdrawiam Czyli, że łapiesz się w łapliwy świat i wtedy jesteś złapany/złapana... no tak, trzeba uważać, albo ponosić konsekwencje swoich wyborów :) Dzięki i pozdrawiam. 1
A-typowa-b Opublikowano 16 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2024 @Natuskaa super pomysł :). Pozdrawiam. 1
Natuskaa Opublikowano 16 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Przyszedł, usiadł to pozwoliłam, żeby się rozgościł :) Pozdrawiam
Wiechu J. K. Opublikowano 18 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @NatuskaaRzeczywiście, to taka strefa mroku, śpiąc wciąż nie zamykasz wzroku...Pozdrawiam! 1
Natuskaa Opublikowano 18 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z zewnątrz do wewnątrz... mimo wszystko - ogląd :) Dzięki i pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi