Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 1 Stycznia 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 (edytowane) Odszedł 30 grudnia. Pogrzeb Franka w piątek, 5 stycznia, g. 14.30 w kościele Świętej Rodziny w Piekarach Śląskich. Franku, nie ustawaj w pisaniu tam w niebie, bo masz wyjątkowy talent! Cudny, bystry, wrażliwy, inteligentny Ceniłam go jako autora i człowieka. Jest smutek i brak. [*] Edytowane 3 Stycznia 2024 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 17
Tectosmith Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @beta_b Smutne. Nigdy go nie poznałem.
beta_b Opublikowano 1 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @Tectosmith poznałam na żywo, fantastyczny czlowiek. Myślę, jak wydać tomik jego wierszy.
Tectosmith Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @beta_b Chodzi o prawa autorskie do jego wierszy. Jeśli się nie mylę i nie zaznaczył tego inaczej w testamencie to prawa te przechodzą na rodzinę. Więc to chyba właśnie z jego rodziną musiałabyś się z kontaktować. Poczekał bym z tym jednak na Twoim miejscu.
beta_b Opublikowano 1 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 (edytowane) @Tectosmith nie na teraz sprawa. Jest pogrzeb. Z tyłu głowy jednak chodzi, bo konto skasowane, czy da się te teksty odtworzyć. Edytowane 1 Stycznia 2024 przez beta_b (wyświetl historię edycji)
Tectosmith Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @beta_b Ooo, nie wiedziałem, że skasowane. No szkoda, nie zobaczę , jak pisał. To faktycznie wszystko komplikuje bo nie wiadomo gdzie sobie wiersze zapisywał... :-(
sam_i_swoi Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 (edytowane) Kasując konto jest wybór czy pozostawić wiersze czy nie... decyzja indywidualna. może te chciał zostawić? Wyświetlanie wyników dla 'franek K'. - Polski Portal Literacki (poezja.org) Edytowane 1 Stycznia 2024 przez sam_i_swoi (wyświetl historię edycji)
Moondog Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @beta_b osbiście nie poznałem ale bardzo sobie ceniłem twórczość Franka aż przypomniał mi się jego wiersz na Wszystkich Świętych Bardzo smutna wiadomość
Somalija Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @beta_b Wczoraj około szesnastej, porządkując kuchnię przeszedł przez moje myśli, byliśmy z odległych biegunów, jednak... Zapaliłam świece w tym miejscu gdzie spotkał mnie Wczoraj... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Marek.zak1 Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 Bardzo smutne. Nieraz rozmawiałem z nim przez telefon. Jakiś czas temu gdy namawialiśmy Go z zoną na przyjazd do nas. odpowiedział, że nie ma z kim zostawić psów. Bardzo fajnie pisał. Przykre.
tetu Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 Przykro i żal :( Lubiłam z nim rozmawiać i wymieniać uwagi. Kondolencje nie tylko dla rodziny, ale dla wszystkich, którzy go opłakują. Niech spoczywa w pokoju ♥.
jan_komułzykant Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 Pamiętam początki, kiedy zaczął wstawiać swoje pierwsze publikacje. Potem bardzo się rozwinął doszły inne rodzaje twórczości i w końcu limeryki, w których był naprawdę niezły. Przykro, lubiłem Franka i myślę, że się jeszcze spotkamy. Sprawdziłem priv, bo sporo tam pisaliśmy o różnych technikaliach, niestety wszystko zniknęło. Szkoda bo sporo Jego wierszy tam miałem, być może i ten Beciu, o który pytasz.
Mateusz Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przed miesiącem Franek poprosił o usunięcie konta, niestety w takich przypadkach usuwane są także wiadomości. Dopytywałem czy usuwać wszystkie utwory - i tego nie chciał, więc na portalu pozostały teksty, które sam pozostawił. Najwygodniej dotrzeć do nich przez wyszukiwarkę, np: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
sam_i_swoi Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @beta_b Może dobrze byłoby założyć wątek który admin przypnie do forum o tych którzy odeszli z linkami do ich twórczości, Iwa teraz Franek.K - choć tyle zrobić za ich wkład do strony. Zwracam się też do tych, którzy znali i wiedzą o takich osobach z forum. 3
Rolek Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @beta_b Kurde... Bardzo mi przykro...
iwonaroma Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 Świetny Autor, super Kolega na portalu. Szkoda, że polecił usunąć konto... Niech Mu lepiej będzie tam na Górze. 2
Wędrowiec.1984 Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @beta_b Kilka razy zamieniliśmy parę słów pod wierszami. Moje kondolencje.
Rafael Marius Opublikowano 2 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2024 @beta_b A jeszcze niedawno wspominaliśmy na prv naszą młodość, wspólne ścieżki. Prawdopodobnie spotkaliśmy się kiedyś wiele lat temu. Mieliśmy wspólnych znajomych. A potem zaraz usunął konto. Dosłownie chyba następnego dnia. Zapowiadała się ciekawa znajomość, a teraz dowiedziałem się o jego śmierci. Dziwne jest życie. Niestety już nie poznamy się lepiej.
violetta Opublikowano 3 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2024 Moje kondolencje, nie mogę uwierzyć, taki fajny, otwarty z dobrym sercem i pisał przepiękne, rymowane wiersze. Nie dociera do mnie ta informacja. 3
Rekomendowane odpowiedzi