Szary Blask Opublikowano 25 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2023 chciałabym się schować w liliowych objęciach i zasnąć błogo nie myśląc o niczym karmiona jej srebrzystym pyłem dziś ja lilią jestem tulącą w sobie świetlistą drobinkę samotnym portalem między widzianym a ukrytym między poznaniem a tajemnicą opasłym latawcem kołyssącym smutki na wietrze pąkiem, którego czasem zapomina się podlewać łzą niebiańską na jego policzku damasceńską porcelaną ecce mater tua 3
Rafael Marius Opublikowano 25 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2023 @Szary Blask Ładnie o mamie. 1
poezja.tanczy Opublikowano 27 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2023 @Szary Blask Matka powie, i odpowie Jedyna taka, prawdą się zowie Najlepszy wiersz jaki dziś przeczytałem. Gratulacje Pozdrawiam M. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 27 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2023 @Szary Blask Wiersz niebiański!, mam tylko pytanie: czy ostatni wers „Ecco mater Tua”…sono mater tua?proszę o wyjaśnienie.Rozumiem że ma zabrzmieć: „ jestem matką Twoją”. czy „ To jest matka Twoja”Fajna ta matka-:)nie taka dolorosa…pozdrawiam. 1
Szary Blask Opublikowano 27 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2023 @Bożena De-Tre Oto matka Twoja:)
Bożena De-Tre Opublikowano 27 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2023 @Szary Blask ok-:)Zdecydowanie konkretnie świadoma mama.Fajny wiersz ..gratuluję i czekam na więcej.Może o tacie też żeby mu smutno nie było-:) 1
Szary Blask Opublikowano 27 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2023 @poezja.tanczy dziękuję 1
Rekomendowane odpowiedzi