Natuskaa Opublikowano 24 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2023 jest taki pamięciowy wzór pierogi ktoś lepi wytrwale inteligentne ich kształty formuje świątecznym czasem sznurki przewiązuje wrażeń a ty gdziekolwiek później z kimkolwiek czy samotnie farszu z grzybami cebulki i podsmażanej kapusty zapachu będziesz szukać cokolwiek robiąc w święta ustaniesz w dziwnej zadumie choć tłuczesz się już długo gdzieś po świecie przechadzasz spotkacie się przy stole myślami tęsknymi zasiądziesz wyobrażając sobie nastrój lepiącej się znów rozmowy bo mimo różnych odległości macie emocjonalne wiązanie Wesołych Świąt życzę wszystkim :) 6
Tectosmith Opublikowano 24 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po chamsku kupuję w sklepie. Pierogi lepi maszyna i są całkiem smaczne. A przy stole spotkam jedynie dobrze mi znane osoby. Innych opcji nie ma.
Natuskaa Opublikowano 24 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szorstka jest Twoja riposta... No ok... Wiesz, moje dziecko (stary koń) w tym roku spędza święta daleko ode mnie i tak sobie pomyślałam, że właściwie to odległość w tym przypadku nie istnieje. Stąd ten wiersz. Dzięki za odwiedziny. Pozdrawiam :) Dziękuję za komentarz. Pozdrawiam :)
iwonaroma Opublikowano 24 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2023 Wzajemnie Natuusko Wesołych Świąt:) mimo, iż syn daleko... 1
Natuskaa Opublikowano 24 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki:) Jutro przyleci, jeśli wszystko dobrze pójdzie. Pozdrawiam :) 1
Rafael Marius Opublikowano 24 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tobie również. 1
Tectosmith Opublikowano 25 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to muszę przeprosić. Znowu się nie upilnowałem :-( Czasami piję za dużo. A wiersz całkiem ładny, zasługuje na serduszko. Radosnych Świąt :-) 1
Natuskaa Opublikowano 25 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) Dziękuję W takim razie dziękuję za serduszko:) Miłego wieczoru życzę. 2
Nata_Kruk Opublikowano 26 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Natuskaa ... naukowcy kiedyś stwierdzili, że to właśnie zapachy zostają w naszej głowie do końca życia... nawet tego wysłuuuużonego. Ja mam swoje, które przypominają mi niektóre spotkania rodzinne... :) Fajnie to opisałaś. Pozdrawiam już z Nowym Rokiem.... zdrowia życzę.! 1
Natuskaa Opublikowano 27 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zapachy są bardzo ważne, dzięki nim można się przenosić w czasie do zupełnie innych miejsc i to jest magiczne, ale zauważ, że ciężko sobie przypomnieć jakiś zapach tak z marszu, bez żadnego impulsu. Dziękuję. Tobie również życzę zdrówka no i samych wspaniałości :)
Rekomendowane odpowiedzi