Wiechu J. K. Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2023 Pewien starzec z okolicy Płody, nagle poczuł się niesamowice młody. Zaczął zbierać drągi i badyle, zaczął ganiać muchy i motyle. Szkopuł w tym, nie miał już urody. _______________ Ten limeryk napisałem zainspirowany wierszem @Starzec: Recepta na cud. 4
obywatel Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2023 Pewien już niemłody z okolic Kudowy Sprzeczał się ze starcem o to który, Ma więcej urody, To były zawody! Bez szkopułu można rzec - obaj szukali wdowy.
Wiechu J. K. Opublikowano 25 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2023 (edytowane) @iwonaroma, @Nata_Kruk ,@Starzec i @Leszczym Dziękuję! :) _________________________ Edytowane 15 Stycznia 2024 przez Wiesław J.K. (wyświetl historię edycji) 1
Nata_Kruk Opublikowano 26 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2023 @Wiesław J.K. ... :) pocieszny limeryk, ale ja szkopułu nie widzę.... panowie mniej urodziwi, tez mogą sobie motyle ganiać... mogę nawet siatkę im przytrzymać... :))
Wiechu J. K. Opublikowano 26 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Nata_KrukPocieszny to widok byłby. ;-) 1
Rekomendowane odpowiedzi