Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Annie Opublikowano 18 Grudnia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2023 (edytowane) Napierdzielać z zakupami prezentami i daniami bigosy, schabowe, szynki, mak, groszek, rodzynki, sałatki, śledzie, farsz do uszek zrobić czas zakwas na barszcz ciasto na dojrzewający piernik nie zapomnieć twaróg kupić na sernik pamiętać o światełkach i dekoracjach Mikołajach i innych atrakcjach aniołkach, prezentach dla wszystkich… ku…wa, pogubić się można w tym wszystkim nie ma czasu na wiersze na forum poetyckim a huk czy białe święta czy innego koloru niech już będzie po i „ Kevin sam w domu” Edytowane 18 Grudnia 2023 przez Annie (wyświetl historię edycji) 12
jan_komułzykant Opublikowano 18 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2023 chyba zrobię sobie zdjęcie Twojego wiersza (jakie to szczęście, że telefony mają aparat) bo to doskonały przepis co gdzie i jak po kolei. :) Też się gubię, dlatego stokrotne dzięki, może w końcu pierwszy raz o czymś nie zapomnę. Dobry pomysł - rymowana lista zakupów. Pozdrawiam. 1
Kwiatuszek Opublikowano 18 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2023 @Annie Hahaha, świetne! Zabawne i tak bardzo prawdziwe:-))) Pozdrawiam! 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 18 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2023 @Annie Ten wiersz mogłby się nazywać: Jeden wielki stres. 1
violetta Opublikowano 18 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2023 Wolę jednak filmy w „Krzywym zwierciadle”, od samego początku do końca bawią na całego:) o niebo lepsze nic przereklamowany Kevin:) i jeszcze do tego znakomita gra aktorska, dla mnie filmy nr 1 na świecie :) 1
Annie Opublikowano 18 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2023 (edytowane) @jan_komułzykant do usług, dobrze, że się na coś przyda :) @Kwiatuszek prawdziwe i stresujące z roku na rok coraz bardziej, dzięki :) @Wędrowiec.1984 doskonale odczytałeś, jak to tu wyrzuciłam, to od razu mi ulżyło :) @violetta w „ Krzywym zwierciadle” ? Nie wiem, nie kojarzę. Dzięki:) Edytowane 18 Grudnia 2023 przez Annie (wyświetl historię edycji) 1
violetta Opublikowano 18 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2023 @Annie nadrób, bo to uczta kinomana:) Po tym filmach, aż chce się całować:)
Radosław Opublikowano 18 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2023 Wstyd ;) się przyznać, ale nigdy nie oglądąłem filmu pt. Kevin sam w domu. Czas nadrobić zaległości. A co do wiersza, gratuluję, stawia do pionu, blisko mu do doskonałości ;) 1
Rafael Marius Opublikowano 18 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2023 (edytowane) @Annie Ja nie obchodzę żadnych świat i mam spokój. Edytowane 19 Grudnia 2023 przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji) 1
Starzec Opublikowano 18 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2023 @Annie zgadzam się całkowicie, i niech już będzie po, bo zaraz następne :)) Pozdrawiam:) 1
Corleone 11 Opublikowano 19 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2023 @Annie Masz rację, Annie: tyle wysiłku, a kto to wszystko potem zje?? Wszyscy się poprzejadają i "Kevina" nikt nie będzie miał ni nastroju, ni sił oglądać... Fajnie ubrałaś w wiersz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tę staraniowo-komercjalną stronę Świąt. Serdeczne pozdrowienia. 1
Monia Opublikowano 19 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2023 @Annie Typowy przedświąteczny "armagedon" trochę z przymrużeniem oka w moim odczuciu pozdrawiam ;) 1
Annie Opublikowano 19 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2023 @violetta Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Postaram się ale po świętach :) @Radosław Raczej nic nie straciłeś, dzięki :) @Rafael Marius No i właśnie, najchętniej to bym wyjechała na święta do ciepłych krajów :) @Starzec właśnie, jak juz człowiek jakoś dojdzie do siebie to zaraz następne, dzięki :) @Corleone 11 dzięki, zgadza się, i wszystkie moje diety biorą w łeb i kilka kg przybywa niestety. @Monia zgadza się, armagedon z tendencjami depresyjnymi :) 2
Corleone 11 Opublikowano 19 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2023 @Annie Dobry pomysł Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ! A biura podróży zapewne organizują pobyty i wycieczki, przypadające na czas Świąt. Tak więc zastanowić się dokąd, zatelefować, zamówić, zapłacić - czyli wykonać kombinację "czterech z" - i w drogę na lotnisko. A kłopot z wokół świątecznym zapierdzielaniem i z utratą wyników przestrzegania diety sam zniknie. Przy okazji: "k...wa" (nie "ku...wa") to uznany językowo skrót od wiadomo jakiego "przerywnika". Serdeczne pozdrowienia . 1
Annie Opublikowano 19 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2023 @Corleone 11 Hmm, gdyby nie różne więzy i obowiązki, chętnie bym zrobiła te 4 z :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, nie wiedziałam, rzadko używam :)
Corleone 11 Opublikowano 19 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ano tak. Ale może udałoby Ci się namówić rodzinę na, nazwijmy to, wakacyjne spędzanie Świąt Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Byłem pewien, że stąd właśnie wzięła się pomyłka w skrócie. Dzięki Ci wielkie za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie. 1
Rafael Marius Opublikowano 19 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Śliczny projekcik,a szczególnie do takich w których tych świąt nie obchodzą. 1
Annie Opublikowano 19 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No właśnie :) może kiedyś się ziści. 1
Nata_Kruk Opublikowano 19 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2023 Nie cierpię tego filmu i jemu podobnych. A wiersz.. sporo w nim tego wariactwa okołoświątecznego, które jest mi obce... :) Tonuję wszystko i nie mam chaosu. 1
Annie Opublikowano 20 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też bym tak chciała, ale ciężko mi się zorganizować. Ten film - wpisał się w święta jak Maryla Rodowicz w Sylwestra :) Dzięks :)
Rekomendowane odpowiedzi