Nefretete Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2023 /Slam poetyczny/ ********************************** Ciało musiało poczuć skok do morza bliżej niż dalej świadomie zostawia aport i pies do twarzy podbiega po śladach butów na plaży Wciąż liże i czując mą kość szczeka tak do właściciela: 'hauhau ułłł-yłłł -hauhauhowww?' Swoim 'orbem' duszy w oku miłość tak cielesna morzem las cały z fal mórz stworzyła myśli zerem jak harmonią eter po całościach szklił się; z ciał poczęły już człowieka istotą w kwadransach kilku spoglądając kulą w niego Nowym narodzeniem leżąc! Martwe oczy plus powieka w tłum resystutacją swoją dały stacją moją — sercom obraz sytuacji w myślach twego dowodu tożsamość że istnienie jest powodem; napojem wyskokowym wód tkanką mięsną tego ciała odzież insomnią stworzyła by przezroczystość ta żyła nićmi zawieszonej duszy dziecka: kanwą jego splotu Nie jesteś tylko kością krwią! Wodą — czajnik wyparował? Świat oglądaj za mgłą osią Geografię map jajnik twój iskrzeniem z prąciem umysłu wskrzesza oczom Wszechświat; kosmosem zobacz renesans — we Włoszech mur Berlina krusz i bez granic poczuj miłość które wypełnią każdy brzeg w zakamarkach tożsamością ciała — duszy — świadomości Serca oddech wciąż na plaży! Bez karetki — psu — dziewczynce; jestem wdzięczny oczom palcom: miejscem gdzie był byt wskazały kiedy kąpiel on brał w falach ze snu budząc lekcje morza człowiek wrócił już do ciała świadom zakazanych technik wie — tak Jezus Chrystus wiedział wiedzę tając z gór indyjskich — jak mur kruszyć sadów rajskich Amen! ********************************************************* /wiersz napisałem nad morzem w miejscowości Rockanje; jest kontynuacją treści z całego cyklu —wstawiłem drugi, bo pierwszy był wprowadzeniem/ 2
Corleone 11 Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2023 @Nefretete Mm, Bardzo podoba mi się Twój Wiersz. Pointę - śmiało, tak! - mogę nazwać tyleż Prawdziwą, ileż Znakomitą Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Widocznym jest wpływ Jasnej Strony Mocy na umysł Autora ... Serdeczne pozdrowienia. 1
Nefretete Opublikowano 19 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2023 @Corleone 11 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dopowiem tylko , że pojedyńcze wiersze to nie są; tworzą cały cykl i nie przeczę, że mota się świat w puzlach całej układanki-:) Dzisiaj wstawię coś, co dopełni całość! /gotowy komentarz z innego portalu/ Bardzo się cieszę, że treść się spodobała i zostawiony komentarz pod treścią napawa mnie do dalszego działania w tym kierunku. Chodzi o stan 'Bardo' (pomiędzy), który już opanowałem; szczegóły ze snu ulataniają się wraz z przebudzeniem, co jest normalną rzeczą. Ale, jest ale! Świątecznie pozdrawiam i dziękuję! @Leszczym Wesołych Świąt życzę i dziękuję za zainteresowanie. Pozdrawiam was wszystkich! 1
Nefretete Opublikowano 2 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2025 @Roma Dziękuję i serdecznie cię pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi