Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Wędrowiec.1984 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2023 Spektrum zagrożone Pozwólcie mi się skupić, nie chcę teraz gadać, Oglądać telewizji, myśleć o jedzeniu, Problemach jakiejś ciotki, albo o hokeju… Tak bardzo pragnę ciszy, żeby móc poznawać. Pozwólcie mi się skupić. Wiecie ileż zadań Rozwiązać dzisiaj muszę? Ciągle, nie wiem czemu, Wołacie, bym się zmienił, myślał po waszemu, I rzucił swoje światy przed oblicze kata. Zajrzyjcie choć na chwile, proszę, to nie boli, I niechże już wystygnie ten przeklęty obiad; Popatrzcie, lecz nie mówcie. Muszę się dostroić, By padły odpowiednie, w swoim czasie, słowa. Wciąż szumisz, drogi dźwięku - znów zaliczę meltdown; Tak głośno, nie kłuj proszę, zlituj się już, przestań. --- 12
Tectosmith Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2023 @Wędrowiec.1984 Ja się bardzo cieszę, że po przeprowadzce mam duużo mniej hałasu, dużo mniej. Ten upierdliwy warkot miasta był przytłaczający. Pozdrawiam.
Wędrowiec.1984 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2023 (edytowane) @Tectosmith Dziękuję i wierzę Ci. Miasto jako takie mi nie przeszkadza, może dlatego, że mieszkam jednak na przedmieściach i dużego hałasu tutaj nie ma. Jeśli już, to głośna muzyka, puszczana w autach, potrafi wybić z rytmu dość mocno, i z tego co zauważyłem, ludzie na osiedlu lubią słuchać jej w ten sposób. Generalnie, dźwięk jest bardzo męczący, sam w sobie. Co innego dźwięk uporządkowany, czyli melodia, ale rzecz jasna nie każda i nie przez cały dzień. O sąsiadach nawet nie wspominam, od tego mam słuchawki wygłuszające, więc sam rozumiesz. :) Edytowane 6 Grudnia 2023 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji) 1
Tectosmith Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2023 @Wędrowiec.1984 W takim razie powinieneś zmienić mieszkanie bo taki hałas Cię bardzo ogranicza. Ja zmieniałem i nawet z sąsiadami mam spokój (wcześniej ktoś zawsze mi dudnił nad głową). Życzę powodzenia :-)
Wędrowiec.1984 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2023 @Tectosmith Rozumiem :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2023 @Wędrowiec.1984 Nadwrażliwość słuchowa może uprzykrzać życie. Mam nadzieję, że po jakimś czasie Peelowi to przejdzie. Zatem świętego spokoju życzę. Serdeczności :)
Wędrowiec.1984 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2023 @Alicja_Wysocka Dziękuję :)
Marek.zak1 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2023 Jesteśmy bombardowani różnymi falami, dźwiękowymi, pewnie najbardziej upierdliwymi, o których piszesz, ale też świetlnymi i cała resztą niewidzialnych, elektromagnetycznych, które nas przenikają. Słuchawki pomagają wobec tych pierwszych. Moi sąsiedzi są cisi, więc nie muszę. Sylwester jest pod tym względem najgorszy. Na końcu, znowu fajny sonet. Z przyjemnością czytam takie. Pozdrawiam
FaLcorN Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2023 @Wędrowiec.1984 dobrze i ostatnio często, ale to dobrze i haa, baaa - podoba się, bo jest styl - własny i chyba możesz o czymkolwiek pozdrawiam respektuję
Wędrowiec.1984 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2023 @Marek.zak1 @FaLCorneL Dziękuję. Idealna cisza naprawdę jest błogosławieństwem. Momenty, kiedy nikt nie przerywa, niczego nie chce. Sama rozmowa potrafi mocno wytrącić z zajęcia, a kiedy masz nadmiar bodźców, bo tutaj ktoś coś mówi, tam gra radio, tam znowu ktoś inny czegoś chce, pojawia się jeden wielki meltdown... i ludzie pytają: dlaczego tak siedzisz? Jesteś smutny? No, nie jestem. Po prostu już tego nie ograniem i organizm wyłączył mój mózg. :) Co do stylu, tak, wyrobiłem sobie własny, w którym czuję się bardzo komfortowy, a który jest uporządkowany i dość matematyczny, ale działa. 2
Nata_Kruk Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może nie przystoi, tak wyrwać z całości, ale to dla mnie.. naj...:) Całości daję plusik.
Wędrowiec.1984 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2023 @Nata_Kruk Dziękuję, bardzo się cieszę, że Ci się to podoba. :)
Rafael Marius Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2023 @Wędrowiec.1984 U mnie najgorsze są nieustanne remonty. Bardzo duży blok i niesie przez kilka pięter.
viola arvensis Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2023 @Wędrowiec.1984 bardzo ładnie , ciekawie piszesz. I ten styl, przypomina mi jakiegoś wieszcza...
Wędrowiec.1984 Opublikowano 7 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2023 @Rafael Marius Remonty są rzeczywiście denerwujące, ale od tego mam słuchawki, które wygłuszają naprawdę mnóstwo dźwięku. @viola arvensis Dziękuję, którego? 1
error_erros Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2023 @Wędrowiec.1984 Im dalej w wiersz, tym bardziej czuć rozpacz, aż do końca, gdzie peel już wprost błaga - to fajnie wyszło. Bratam się z peelem w bólu! Jedyne, czego bym się czepił tutaj, to "rzucanie swoich światów przed oblicze kata". Samo w sobie to zdanie jest wystarczająco egzaltowane, a na tle całego wiersza - napisanego bądź co bądź raczej konwencjonalnym, codziennym językiem - świeci się jak ruskie złoto na emerytce :P
Wędrowiec.1984 Opublikowano 7 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No może, ale cóż zrobić? Lubię egzaltację. :) Fajnie mieć jakiegoś swojego brata w bólu. Peel docenia, tym bardziej, że miewa tak bardzo często.
viola arvensis Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2023 @Wędrowiec.1984 właśnie muszę pomyśleć do kogo Ci najbliżej Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rolek Opublikowano 8 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2023 @viola arvensis Stył pisania kolegi przypomina mi Słowackiego.
Rekomendowane odpowiedzi