Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiesz, to nie sztuka powstadzać piekne i mądre pojęcia do wiersza. Ciszę się, że znasz owe słowa i mam nadzieję że je rozumiesz... ale ja nie lubie stylu naukowego bądx popularno naukowego w wieszach. Dla mnie one burze ta misterną otoczkę, która od wiata odgradza się sztuka.
Nie podoba mi się wiersz.

Opublikowano

Dziękuje za komentarze. Izo - co do wyobrażenia sobie tych kasetonów to specjalny zabieg. Chciałem stworzyc coś czego nie można sobie wyobrazić, zresztą w tym wierszu to jak najbardziej na miejscu. Rym rzeczywiście przypadkowy (jak zawsze) ale nie zamierzam go usuwać bo czasami lubię :)

pozdrawiam

Opublikowano

ja juz się wypowiadałam , ale wypowiem się jeszcze raz, bo robię wszystko żeby tylko się do jutrzejszej matury nie uczyć:)

no, la też 'lubię być zmasakrowana', więc już trochę nas jest chyba:) lubisz "trudne" slowa, może nie są one trudne do zrozumienia, bo jednak humaniści z nas są, albo powinni być, jednak musisz uważać żeby nie przedobrzyć, w tym wierszu akurat nie rażą. a dodają smaku tak zwanego:)

straszna gaduła ostatnio ze mnie:)

pozdr. Agnes

Opublikowano

podoba mi sie, bo ten wiersz nie jest kolejnym obliczonym, wyrysowanym wedlug scislego, obmyslonego schematu.
"momenty są smutne
a czas nie ma znaczenia" (...niesamowite...)

chyba nic nie musze dodawac, sam wiesz przeciez, ze ten wiersz jest poprostu dobry.
Pozdrawiam, Paula.