Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Nata_Kruk Opublikowano 3 Grudnia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 (edytowane) zostanie o śnie przecudny co mi dziś znowu rozkołysałeś lazurów skraje sponiewieranej niełaską czasu powiedz obiecaj że już zostaniesz * Sen, psotnik nocy, o świcie pryska, by zatrzeć ślady marzeń stęsknionych. Buduje czółna, splata je liną, może potrzebne będą znów komuś. Zapewne ludziom, którzy zgubieni i na zakrętach tracą swe ślady, a przecież można otworzyć oczy, bo tam, gdzie spojrzysz myśl się pojawi. Zabełta w głowie, kwiaty rozsypie, żeby zmierzchami układać wzory, możesz je podpiąć w zszadziałe ranki, niechże i w grudniu zwiośnieją twoje. * fragment wiersza.. Alicji Wysockiej.. pt. "zostań" Alicjo... :) dziękuję za kolejną inspirację. grudzień, 2023 Edytowane 6 Grudnia 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 22
Rafael Marius Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Nata_Kruk Bardzo ładnie i pozytywnie i oby tak było, jak piszesz, na jawie. 1
Nata_Kruk Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Rafaelu.... no właśnie, niechby było tak na jawie. Bardzo dziękuję za post... :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Nata_Kruk Uśmiecham się do Ciebie i do wiersza. Szybciutko urodziłaś to dziecię, ja też dziękuję :)
Ewelina Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Nata_Kruk piękne sny potrafią zainspirować, choć zazwyczaj tylko na chwilę barwią życie... Ale czasem dobre i to :) Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Nata_Kruk Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Alicjo... z przyjemnością odwzajemniam... :) i dodam, proszę.... cała przyjemność po mojej (naszej;)) stronie. Sama nie przypuszczałam, że ten "porodzik" będzie taki szybki.. :)) Ewelino... sny, owszem, mogą inspirować, jw. wiersz Ali sprawił, że posypały mi się słowa. Dziękuję za pisaną obecność... :) Pozdrawiam. Edytowane 3 Grudnia 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 a może warto ciut wyhamować odnaleźć ślady w życiu zgubione może wybaczyć zacząć od nowa przecież najprościej powiedzieć koniec :) 3
Nata_Kruk Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Jacku... ja po hamulcach każdego ranka żeby nie zgubić tego co ważne zebrałam nawet z pola pietruszkę na vitaminki mam ciągle chrapkę... ;) Dziękuję za strofkę. 2
Tectosmith Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Nata_Kruk Bardzo ładnie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zastanowiłbym się nad tym bo zupełnie nie pasuje do treści wiersza. Pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Tectosmith... jeżeli rozwiniesz swoją wyobraźnię, będzie pasować... tylko spróbuj. Dziękuję za... bardzo ładnie. Także pozdrawiam.
Tectosmith Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Nata_Kruk Ja tylko podpowiadam. Nie zmuszam przecież. A jeśli idzie o sprawy techniczne to nie rozumiem dlaczego nie używasz odnośników? Rozumiesz przecież, że jeśli wypiszesz po prostu moją na przykład to nie otrzymam powiadomienia? A może o to Ci chodzi? Ciekawi mnie to po prostu.
Nata_Kruk Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Przecież widzę, że.. podpowiadasz.. :) Odnośników.?. czy to ta.. małpa z pseudonimem.? jeżeli o to pytasz, to ja nie wiem, jak to zrobić, dlatego od dawna piszę w ten sposób, pogrubiając niekiedy ludzików, gdy mam grupowe odpowiedzi.
Tectosmith Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Nata_Kruk Jeśli nie da się inaczej to wpisujesz właśnie małpę"@", zaczynasz pisać pierwsze litery i pojawia się nazwa. A normalnie wystarczy kliknąć "Odpowiedz" i odnośnik sam się pojawi. Nie chce mi się sprawdzać Twoich konwersacji, ale mam wrażenie, że mnie wrabiasz.
Nata_Kruk Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 ... no to próba generalna... @Tectosmith... udało się... :) nie wiedziałam, że to tak działa, Fakt, szybciej o wiele. Sprawdzaj co chcesz, byleś nie zaczynał nowych "bójek" słownych. Daleko mi do wrabiania kogokolwiek.
Tectosmith Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Nata_Kruk Zaskoczony jestem i cieszę się, że mogłem pomóc. A bójkę pewnie jeszcze nie jedną zacznę tylko, że nie wiem jeszcze z kim i o co :-)
Wędrowiec.1984 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Nata_Kruk Uwielbiam śnić, a kiedy sen trwa długo i dużo z niego zapamiętuję, jest naprawdę wspaniale. Wielokroć, kiedy kładę się do łóżka, zamykam oczy i uruchamiam wyobraźnię. Świadomie tworzę najróżniejsze przedstawienia z sobą samym w roli głównej. 2
Nata_Kruk Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 (edytowane) @Wędrowiec.1984... lubię śnić coś przyjemnego... niestety zdarzają się także te.. bee... na szczęście sporadycznie. Z uruchamianiem wyobraźni różnie bywa, tym bardziej, gdy jakiś gorszy okres za nami. Wiem.. wtedy trzeba o czymś miłym, przed snem. Dziękuję za pisaną obecność, cieszę się... :) Edytowane 3 Grudnia 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
iwonaroma Opublikowano 4 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2023 Ładnie dobrane słownictwo :) Ach.. te zszadziałe ranki ... Pozdrówki
kwintesencja Opublikowano 4 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2023 @Nata_Kruk bardzo piękny wiersz, taki kojący :) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi