tomass77 Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2023 (edytowane) Pamiętasz te pomarańczowe story W pociągach i autobusach Pachnące papierosem i zastaniem Kto ukrył za nie swe usta Twarz wynurzał rozpłomienioną Widział już zza wzgórza Czuł zapach soli Rozciągający się Bałtyk Przygody Romka i Tytusa.. Ech gdy patrzę dziś w brudny chodnik A moja laska uderza weń niczym katiusza Wiem, że żyłem - może Pod czerwonym kocem Nie znając znaczeń A herbatę z termosu I koleżeństwo .. Edytowane 27 Listopada 2023 przez tomass77 (wyświetl historię edycji) 3
error_erros Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2023 @tomass77 Fajny, nostalgiczny obrazek, bardzo sugestywny. Lubię czytać wiersze, które mają zapach - ten ma ;> O ile dobrze rozumiem końcówkę, to wiersz jest wspomnieniem jakiegoś dawnego friendzonu, który po latach wciąż uwiera ;> 1
duszka Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2023 @tomass77 To tak, jakby czas "wydestylował" przeżyte kiedyś sytuacje i chwile i zachowywał wyraziście w pamięci to, co najważniejsze i najpiękniejsze - najprawdziwsze. Piękny, prawdziwy wiersz :) Pozdrawiam. 1
tomass77 Opublikowano 27 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2023 @duszka Pięknie dziękuję. Rewelacyjnie to ujęłaś Duszko. Pozdrawiam T. @error_erros Dziękuję, bardzo mnie cieszy ten "zapach" w wierszu. Bardzo Pozdrawiam serdecznie T. 2
Rekomendowane odpowiedzi