wolnosc_mojej_duszy Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 czuwam nad tęsknotą co skrzydła ma rozpięte od skrajności po skrajność szukam środka i słów pogrzebanych żywcem otulam je w ciszę ciszę w twoje imię to koi noc - mrok nim kołyszę przyjdź stoję naga w smutnym ogniu rozbiorę dla ciebie duszę z czerni wyprawiłam już pogrzeby kilku zdaniom i łzom zanim zakopiesz po mnie groby pozwól na jeszcze parę kroków w chmurach w piekle i w tobie nie umiem nosić żałoby 7
Rafael Marius Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Grunt to znaleźć się na środku w równowadze pomiędzy skrajnościami. 1
wolnosc_mojej_duszy Opublikowano 22 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 @Rafael Marius Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Każda skrajność jest zła - ale czasem, gdy nie mamy już nadziei, to tęsknota szuka wszędzie. Byle nie tkwić w miejscu. Ściskam! 1
Rafael Marius Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale to raczej u młodych ludzi tak jest. Ja mam już ponad półwieku na liczniku i testowanie granic mam już dawno za sobą.
wolnosc_mojej_duszy Opublikowano 22 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 @Rafael Marius Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mój pesel podpowiada mi, że ja tylko trochę mniej ;) Myślę, że jest to związane raczej z tym, co nas spotkało w życiu. Jedni tych skrajności i granic nie przesuwali, nie mieli powodu, by ich nawet szukać. A jedni nigdy się nie "poukładają" do końca - zawsze gdzieś będzie tytułowe czuwanie. 1
error_erros Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 @wolnosc_mojej_duszy Czytam raz, drugi, siódmy i coś mi świta, coś w tym wierszu jest znajomego. I nawet nie dlatego, że czytałem go także zanim pojawił się tutaj. Otóż kiedyś zdarzył mi się wiersz, który mógłby opowiadać bardzo podobną historię, tylko że z perspektywy osoby, do której zwraca się Twoja peelka. Kiedyś Ci go pokażę. Choć jak Cię znam, to sama go zaraz wygrzebiesz ;P 1
wolnosc_mojej_duszy Opublikowano 23 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Posądzasz mnie o inspirację Twoją poezją? Bardzo słusznie :) Choć nie wiem czy myślimy o tym samym wierszu. Musielibyśmy się umówić, żeby krzyknąć jednocześnie tytuł ;)
error_erros Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie, posądzam Cię o to, że wolność Twojej duszy zerwała się z tego samego łańcucha ;> A mniej poetycko - zdarza nam się podobnie myśleć i tyle :P 1
wolnosc_mojej_duszy Opublikowano 23 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 @error_erros Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale to błyskotliwie żeś napisał ;) Zdarza się nam podobnie myśleć - w sumie do każdego mojego wiersza jakiś Twój by się dopasował i pewnie na odwrót. A co do tego konkretnego mam swój typ - ale jak sobie spojrzałam, żeby utwierdzić się w tym przekonaniu, to zaczęłam czytać resztę. I pasuje mi tu całkiem sporo:) No napisz mi który! :)
Rafael Marius Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może nie będzie, aż tak źle. Warto próbować. 1
wolnosc_mojej_duszy Opublikowano 23 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 @Rafael Marius Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z każdego chaosu można wybrać trochę porządku :) 1
Rafael Marius Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Porządkowanie chaosu to jedna z odwiecznych potrzeb ludzkości. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 Witam - mi się podoba - przemawia - Pozdr.wieczorowo. 1
wolnosc_mojej_duszy Opublikowano 23 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 @Waldemar_Talar_Talar cieszę się i pozdrawiam również :)
Rekomendowane odpowiedzi