Somalija Opublikowano 17 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2023 (edytowane) rozpędzona entropia świata szeptem spala wielkie słowa otwarły się piekielne sienie Erynie na granicach wietrzą pokolenia ciasno między wymiarami z płytkich ziemnych grobów wychylają ludzkie dusze kładzionych na prawym boku i głową obróconą na wschód czekających Mesjasza ludobójców związała przysięga na Styks Edytowane 18 Listopada 2023 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 6
Corleone 11 Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2023 @Somalija Dobry wiersz ze Świetną pointą Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Ale dwie linijki są zbędne; wiesz, które? Pozdrowienia Autorce. 1
Tectosmith Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. LoL !!!
Somalija Opublikowano 18 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hmm, nie wiem
Corleone 11 Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2023 @Somalija Czwarta i piąta od końca. Są nadsłowiem, wnosząc akonieczne szczegóły. A bez nich wiersz nadal będzie czytelny.
Somalija Opublikowano 18 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2023 @Corleone 11 Rozdzieliłam te dwie główne religie, żebym spiąć wersem ,,czekających Mesjasza" . W pierwowzorze wiersza dodałam jeszcze chrześcijan, ale ostatecznie zrezygnowałam... i tak, to ciężka tematyka... 1
Corleone 11 Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2023 @Somalija Jasnym jest, że o to Ci chodziło. Ale podtrzymuję sugestię dla "ulżenia" wierszowi. Dla uogólnienia, że tak naprawdę masz na myśli wszystkich ludzi. Prawda, że prawda? 1
Somalija Opublikowano 18 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2023 @Corleone 11 Właściwie, to tylko Żydów i Muzułmanów... mimo wiersz jest uniwersalny to w tym sporze sympatyzuję tylko z jedną stroną. Jest to poza mną, poprostu tak jest... 1
Rafael Marius Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2023 @Somalija A mnie się już dwa razy śniło, że w Warszawie zaczęła się wojna. Przewrócił się wieżowiec Kosmopolitan i upadł koło mojego bloku. Normalnie nic mi się nie śni. 1
Somalija Opublikowano 19 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2023 @Rafael Marius Ja generalnie od małego mam momenty jasnowidzenia i wykorzystuje je zwłaszcza w pracy... i niestety przed wojną na Bliskim Wschodzie śniłam strach i ogień, odsuwam to od siebie, żeby jakoś funkcjonować... i żyć. Pozdrawiam serdecznie A. 1
Rafael Marius Opublikowano 19 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2023 @Somalija Mnie to się pierwszy raz coś takiego śniło. Czasem śnią mi się zwykłe codzienne rzeczy bez znaczenia. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to ciekawe, że się sprawdza. U mnie wcale. 1
Rekomendowane odpowiedzi