Corleone 11 Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 (edytowane) wiosenny zachwyt nad kwitnieniem letnia radość z powodu promieni słońca jesienny smutek z powodu deszczu zimowa zaduma nad delikatnością płatków śniegu Legionowo, dn. 07.05.2005 r. Edytowane 31 Października 2023 przez Corleone 11 (wyświetl historię edycji) 7
Wiechu J. K. Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 @Corleone 11 To swoisty wiersz stwierdzeń, "myślę więc jestem." Pozdrawiam serdecznie Michale. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Corleone 11 Opublikowano 31 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 Dzięki bardzo, Ewelino. Miło mi cieszyć się Twoim uznaniem. Serdeczne pozdrowienia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . @Wiesław J.K. Tak Wiesławie - takim jest powyższy wiersz. Dziękuję za czytanie i komentarz. Pozdrawiam Cię serdecznie . Tectosmith, wielkie dzięki za literackie odwiedziny i uznanie. Serdeczne pozdrowienia .
Nata_Kruk Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 Cztery pory roku Vivaldiego...;) w pigułce. Fajnie wybrzmiewa. 1
Corleone 11 Opublikowano 31 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 @Nata_Kruk Nata, dzięki Ci wielkie za wizytę, czytanie i komentarz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Miło mi cieszyć się Twoim uznaniem . Serdeczne pozdrowienia. 1
miauczenie owies Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dwukrotnie do wyrzucenia. 1
Corleone 11 Opublikowano 1 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 @miauczenie owies Proponujesz zmianę sensu, jak czytam. Dzięki za uważne czytanie i komentarz z propozycją Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Serdeczne pozdrowienia .
Leszczym Opublikowano 4 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2023 @Corleone 11 Fajne te twoje 4 pory roku, trafne choć bardzo lakoniczne i minimalistyczne bym powiedział :)) @Corleone 11 Choć faktycznie jedne "z powodu" można by zastąpić zwrotem "z przyczyny" ;)) 1
Corleone 11 Opublikowano 4 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2023 @Leszczym Michale, dzięki za odwiedziny i pozytywnie fajną opinię Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Te moje "4 pory roku" są, jak na pewno zauważyłeś, wierszem sprzed ponad osiemnastu lat. Wtedy, na tamtym etapie poetyckiego rozwoju, wskazane przez Ciebie powtórzenie wydawało mi się akceptowalnym. Dziś napisałbym go inaczej... Serdeczne pozdrowienia . 1
Rekomendowane odpowiedzi