Monia Opublikowano 27 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2023 (edytowane) Z cyklu wyciągnięte z "szuflady" cz.IX autobus w deszczu staje dokąd teraz odjeżdża ani śladu drogowskazów przed siebie na oślep wpada w poślizg coś rozprasza taranuje wszystko wokół iskrzą płomienie zostają tylko zgliszcza Edytowane 6 Listopada 2023 przez Monia (wyświetl historię edycji) 4
Rafael Marius Opublikowano 27 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2023 @Monia Czasem dobrze jest nie zdążyć na taki autobus, niby przypadkiem. Jak życie, bywa niebezpieczny staje w płomieniach, niszcząc wszystko. Ci co idą wolno mogą nie zdążyć, dzięki czemu ominie ich katastrofa. 1
Monia Opublikowano 29 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2023 @Rafael Marius Lubię takie dogłębne interpretacje ;).Gdy czytam jakikolwiek wiersz to zawsze po jego lekturze zaczynają mi się nasuwać takie zgłębione refleksje na jego temat.Pozdrawiam i dziękuję za obecność ;) 1
Nata_Kruk Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Monia... pierwsza cząstka... hmm, nie dla mnie, bo jak można jednocześnie... stawać... i dokądś.. zmierzać... Za "zmierza", można by dać.. odjeżdża.. wg mnie to słowo lepsze. To musiał być solidny wypadek, skoro pojawiły się płomienie i... "tylko zgliszcza". Serdecznie pozdrawiam. 1
Monia Opublikowano 6 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za sugestię poprawię pozdro ;) 1
Rekomendowane odpowiedzi