iwonaroma Opublikowano 19 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2023 pokłony oraz klękania chciałbym, abyś mnie przytulił/a pogłaskał/a a wszelkie jady, wojny, wściekłość pójdą precz podpisano: Bóg 6
Marek.zak1 Opublikowano 19 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2023 Jestem za tym, ale nie znam zdania Boga. Pozdrawiam. 1
violetta Opublikowano 19 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2023 Bóg chciał wiedzieć czy ktoś otwiera magiczną książkę czy tylko trzyma na półce:) 1
Rafael Marius Opublikowano 19 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2023 @iwonaroma Bogu nic nie jest potrzebne, co do zasady, inaczej nie byłby Bogiem. Byłby bytem zależnym, zatem nie pierwszym. Owszem przytulenie potrzebne jest ludziom. Nawet 24 czerwca obchodzimy Światowy Dzień przytulania. W Warszawie można uczestniczyć w wielu miejscach. Kiedyś trafiłem przypadkiem. 1
iwonaroma Opublikowano 20 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Marek.zak1 :) też nie znam, to tylko taka moja imaginacja:) Również pozdrowienia @violetta :) ;) Dzięki @Rafael Marius :) to prawda, jest samowystarczalny. Ale potrzebne jest temu, kto przytula, stąd pragnienie Boga (tak to sobie wyobrażam) żebyśmy my ludzie się przytulali a nie mordowali, bo On chce dla nas dobrze. I ktoś Cię przytulił tego 24 czerwca? :) czy to tylko było takie pokazowe wydarzenie.. Dziękuję @Tectosmith :) dzięki 2
Monia Opublikowano 20 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2023 @iwonaroma Skromnemu człowiekowi też nie są potrzebne żadne pokłony i poklask podobnie jak Bogu.Na dobrą sprawę moim zdaniem wiara nie jest na pokaz.Indywidualną sprawą każdego z nas jest to czy wierzymy w Boga czy też jesteśmy ateistami pozdro ;) 1
Rafael Marius Opublikowano 20 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak jak najbardziej. To organizują różne fundacje i stowarzyszenia w wielu ruchliwych miejscach Warszawy. Jestem tam stała grupa z transparentami i przytulają po krótkim wyjaśnieniu każdego, kto przechodzi lub raczej zatrzyma się na chwilę. Zachęcają też przechodniów, by przytulali się nawzajem. Ja się przyłączyłem na jakieś 10 minut, ale wtedy jeszcze byłem chodzący. Obecnie na skuterze inwalidzkim to raczej niemożliwe. 1
iwonaroma Opublikowano 20 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Rafael Marius fajna akcja. Ale do skutera można się nachylić... I wirtualnie można przytulić:) co niniejszym czynię:) @Monia zgadzam się w 100%. Stąd, notabene, ci najskromniejsi (powiedzmy - ostatni) będą pierwszymi :) Również pozdro :) i dziękuję P.s. Co do ateizmu, to sądzę, że to pewien etap w życiu człowieka (może i każdego) a nie stan permanentny. Trzeba przez to przejść, by przeżyć to i owo. Nic nie jest większe, niż własne doświadczenie. 1
poezja.tanczy Opublikowano 20 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2023 @iwonaroma Nadchodzi odsiecz :) Jak zwykle przyjemnie u Ciebie Pozdrawiam 1
iwonaroma Opublikowano 21 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @poezja.tanczy :) Dziękuję i również pozdrawiam 1
Rekomendowane odpowiedzi