Ewelina Opublikowano 11 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2023 nadzieja potaniała i mam ją w nadmiarze - od tego przybytku ciało mdleje nadzieję mam że wrócisz nadzieja unosi mi podbródek rozrywa powiekę... gdy patrzeć na ciebie już nie chcę gdy wolałabym myśleć że nie wrócisz więcej nadzieja - ta złośliwa jędza... na oślep za mną biegnie 5
Rafael Marius Opublikowano 11 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak mówią, nadzieja matką głupich. Czasem też przereklamowana. 1
Ewelina Opublikowano 11 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2023 @Rafael Marius z nadzieją trudna sprawa. Raczej dość skomplikowana. 1
Rafael Marius Opublikowano 11 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A dla mnie to nie ma sprawy, bagatelka. U mnie liczy się teraźniejszość z niewielką domieszką przeszłości. Lubię miłe wspomnienia od czasu do czasu. A przyszłość nie gra prawie żadnej roli, zatem i nadzieja nie pojawia się na scenie. 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 11 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2023 Ją trzeba mieć. Ponad 100 lat temu o nadziei fajnie napisała Asnyk. Pozdr. 2
Ewelina Opublikowano 11 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2023 @Andrzej_Wojnowski Dziękuję za czytelnie. Faktycznie, wiersz Asnyka o nadziei motywujący jest i pokrzepiający. Pozdrawiam :)
viola arvensis Opublikowano 11 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2023 @Ewelina nadzieja jako jędza- ciekawie i oryginalnie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
poezja.tanczy Opublikowano 11 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2023 @Ewelina Ciekawe zawody sobie z nadzieją urządziłaś :) 1
Ewelina Opublikowano 12 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2023 @viola arvensis lubię wychodzić poza schemat, zwłaszcza ten własny, z czułością pielęgnowany latami, tak dla odświeżenia :) @poezja.tanczy jak Cię gonią to przecież najczęściej ratujesz się ucieczką :) 1
Tectosmith Opublikowano 12 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zabawna puenta :-) Uroczy wierszyk, z przyjemnością przeczytałem. Pozdrawiam serdecznie :-) 1
Ewelina Opublikowano 12 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2023 @Tectosmith dziękuję bardzo :) Takie miałam wczoraj refleksje. Pozdrawiam ciepło :) 1
Rekomendowane odpowiedzi