Agnieszka Lisak Opublikowano 7 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 I oto wyśnił się nasz "Sex nocy letniej" przy świetle księżyca leżymy obok siebie - na wygniecionej trawie linie papilarne naszej miłości i owady obudzone w środku nocy trzęsieniem ziemi powalone łodygi traw zasypane drogi do domu połamane kwiaty zbeszczeszczony zielnik lata bo co dla nas początkiem dla owadów końcem świata.Wiersz przeniesiony do działu Poezja - Forum dla początkujących poetów.MODERATOR
Nula Brzoskwinia Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 za bardzo pisałaś dodatki sceny, a na samej scenie się prawie nie skupiłas... po cóż mi nowe opony do mercedesa, jeśli nie mam takiego auta?
Agnes Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 zaciekawił mnie tytuł, może motyw "sexu nocy letniej" też nie jest zly, jednak dalej wszystko się sypie, zupełnie do mnie nie przemawia, nie ma w tym 'erotyku' tego czegoś, uczucia, emocji, pożądania...jeszcze ten brak podzialu stroficznego... nie, zupelnie na nie... pozdrawiam Agnes
Roman Bezet Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Jeśli kobiety nie znalazły tu 'erotyki' - to co ja mam zobaczyć? Pomysł - perspektywa; neutralizująca emocjonalnie to, co już się odbyło. "zbeszczeszczony zielnik lata" brzmi jak niedzielne gromy na kazaniu ;), a rym "lata" - "świata" zabija cały efekt pointy. pzdr. b
Jacek_P. Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Tak bywa, kiedy zamiast miłości jest tylko seks. Wtedy jedynym efektem całej "akcji" jest dewastacja przyrody. Wydaje mi się, że to było zamierzone przesłanie tego wiersza. Zgadzam się z Bezetem, że puenta do przeróbki, a nawet do całkowitej zmiany. W obecnej postaci brzmi raczej dziecinnie. Wersyfikację też warto poprawić, może faktycznie na zwrotki, wtedy nabierze większej przejrzystości i myślnik nie będzie potrzebny. Zbezczeszczony zielnik bym wyrzucił. Podsumowuje niepotrzebnie, poza tym błąd zawiera. W sumie gorzko mi to brzmi. Pozdrawiam z uśmiechem (smutnym) Ja.
Rekomendowane odpowiedzi