zblakanadusza Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2023 zmuszasz mnie do życia, którego nie chcę do powietrza, którego nie pragnę, do słów, których nie chcę wypowiedzieć zmuszasz mnie do oddychania do mówienia do bycia nie rozumiem nie chcę zrozumieć jestem pęknieta na pół może na trzy czwarte nie zmuszaj mnie do pragnienia boli mnie to boli mnie boli połowa może nawet trzy czwarte 6
viola arvensis Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2023 @zblakanadusza pełen bólu i pogubienia wiersz, ale rozumiem, przynajmniej tak mi się wydaje... Pozdrawiam serdecznie !
Rafael Marius Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2023 @zblakanadusza Można spróbować środki przeciwbólowe. Byle z umiarem. Po co się męczyć. One są dobre na wszystkie bóle. O czym mało kto wie.
zblakanadusza Opublikowano 23 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2023 @Rafael Marius @Rafael Marius @Rafael Marius @viola arvensis@Rafael Marius Ból sam w sobie nie jest zły. Oznacza, że wciąż żyjemy :). Dzięki za kom. 1
Rafael Marius Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak dajesz radę to pewnie. Ja już od dawna nie. Z tym, że ja jestem niepełnosprawny i schorowany na wózku. Zatem mam powody i wskazania medyczne.
zblakanadusza Opublikowano 23 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2023 @Rafael Marius każda sytuacja jest inna. Każdy odczuwa też ból inaczej i dla każdego oznacza on coś innego. Idealny świat byłby światem pozbawionym bolu i cierpienia, ale jak wiemy utopia nie istnieje i nie wiem czy miałaby prawo istnieć. Czy człowiek byłby zdolny do życia w idealnym świecie. Tak wiele pytań i tak mało odpowiedzi 1
Rafael Marius Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mnie się kiedyś bardzo dobrze powodziło. Byłem zdrowy, a ból gdy się pojawiał to tylko przejściowy i o umiarkowanym nasileniu. Pozostałe sprawy też szły jak po maśle. Zatem można powiedzieć, że mój świat był idealny. Umiałem to docenić. I potrafiłem w nim żyć i to jeszcze jak... Niestety tak było tylko przez kilka lat, tych najlepszych.
zblakanadusza Opublikowano 23 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2023 @Rafael Marius Było pytanie, jest i odpowiedź. Pewnie dla każdego działa to inaczej. Inne doświadczenia , itp. Tak naprawdę nikt nie czuję tego co odczuwa druga osoba.....Nie chcę zabrzmieć jakoś fatalistycznie, ale wszyscy jesteśmy osamotnieni w swoim bólu. Na koniec dnia pozostajemy my i nasze umysły. 1
Rafael Marius Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2023 @zblakanadusza Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To prawda. Można coś tam odczuć przy pomocy empatii, jednak zawsze będzie to tylko jakaś cząstka, oby trafna, co nie zawsze ma miejsce. Ale empatia, ze swej istoty, działa tylko w realu. W internecie to już tylko wyobraźnia pozostaje. Niestety tak to jest, choć z drugiej strony są i tacy dla których ważne jest, by ktoś był obok. Nawet jeśli o niczym nie wie. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @zblakanaduszaPytania to dowód na to, że człowiek myśli, brak odpowiedzi, to koło ratunkowe dla umysłu - pewnie nie wszystko mógłby przetrawić. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi