Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Moondog zmienił(a) tytuł na Dysonans

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Charismafilos    Dzień dobry .                     Dziękuję za uznanie .                                                                           Miłego dnia . Pozdrawiam 
    • @Achilles_Rasti Czyli jednak odleciałem. Ciekawe... Widocznie jestem w jakimś antysystemowym animuszu i znalazłem sobie ekran do projekcji. Tak miałem przeczucie, że nie będzie oburzenia również za te 50 cm ;) Z dziewczynami to różnie. Raz wystarczy milczeć, innym razem referat z Foucaulta przygotować ;)    
    • Są, Jak mówiłaś :-) To się poeci ucieszą. Dotąd musieli się wykazywać pamięcią. I faktycznie, jest wysyp wiosennych wierszy. Miłej niedzieli :-)
    • @Berenika97 Rizom jest fascynujący. Tylko nie wiem czy tak opisany proces myślenia i koncentracji jest powszechny czy też mam niezdiagnozowane adhd ;)
    • "Przybliżania"   Miłosne, przyjaźnią po sąsiedzku czy w sztuce, spojrzeniem, potrzebą, zmuszane bez wyboru, zrozumieniem, przypadkiem, w spostrzeżeniach w nauce – tuziny przykładów, tłumaczeń zblizeń wzorów.   Często milczeniem, gdy dusza niezbyt bystra, lub dłonią śmielszą, która lęk w ufność zamienia, gdy z obcych spojrzeń wspólna rodzi się iskra, a dystans topnieje w cieple porozumienia.   Bo każde przybliżenie światłem w ciemnej dali, odnaleziony rytm w chaosie słów i zdarzeń, byśmy w swej podróży samotnie nie znikali, lecz w drugim człowieku widzieli siebie z marzeń.   I choć nieskończoność od gwiazd pyłu nas dzieli, a logika chce ująć w ramy każdy nasz gest, przybliżać się warto – nie tylko od niedzieli, bo właśnie w tej bliskości życie sensem jest.   Leszek Piotr Laskowski 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...