Poezja to życie Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 (edytowane) Jakaś tajemnicza postać Wyjrzała przez okno I powiedziała mi prawdę O Tobie i o mnie A gdy jej lodowate dłonie Zaciskały się wokół mojej szyi Już myślałem że to koniec I żegnałem się z życiem Ale to był tylko koszmar I bardzo zły sen A potem pomyślałem o Tobie Gdy swoimi pocałunkami Odbierałaś mi tlen I wracałem wciąż na nowo W Twoje objęcia Pewnej sierpniowej upalnej nocy Edytowane 19 Sierpnia 2023 przez Dragaz (wyświetl historię edycji) 2
FaLcorN Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. literówka do poprawy ps. no i nie wytrzymał :D wiersz lepszy niż poprzedni pozdrawiam 1
Poezja to życie Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 @FaLCorneL Dzięki już poprawiłem:) No nie wytrzymałem. Potrzeba tworzenia okazała się silniejsza. Cieszę się, że Ci się podoba mój wiersz. Trochę go skróciłem bo był za długi. Również pozdrawiam:)
FaLcorN Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 @Dragaz jest hemoglobina w Twoich wierszach i są o czymś inna kwestia, że musisz jeszcze poćwiczyć, ale to jak każdy pisz białe wiersze, na rymy przyjdzie czas - jak ubogacisz słownik i czytaj dużo - najlepiej największych: Gajcy, Baczyński (nie żebym umniejszał pozostałych bo każdy wartościuje wedle uznania własnego - takie ma prawo) powodzenia&pozdrawiam
duszka Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 @Dragaz Ta miłość obdarowała Cię siłą, którą zwyciężasz koszmar :) Piękne, wzruszające zakończenie pokazujące, jak z niej czerpiesz. Pozdrawiam. 1
Poezja to życie Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 (edytowane) @FaLCorneL @FaLCorneLDużo czytam i kupuje różnej poezji. Mam zakupione tomiki Słowackiego, Baczyńskiego właśnie, Leśmiana, Szymborskiej, Konopnickiej, Różewicza itp. Jak uczyć się to od najlepszych. Dużo wierszy z rymami też pisałem. Różnych form próbuje. I wiersze rymowane i białe. Nie uważam się za nie wiadomo jakiego poetę. Ot zwykły amator rzemieślnik, który coś tam pisze i próbuje swoich sił w pięknej sztuce słowa jaką jest poezja. Również pozdrawiam i dziękuję za miłe słowa:) Edytowane 19 Sierpnia 2023 przez Dragaz (wyświetl historię edycji) 1
FaLcorN Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 @Dragaz mi najwięcej dała/daje poezja T.Gajcego, bardzo polecam, świetnie buduje metafory, najbardziej cenię ją za to, że jest trudna i nieoczywista, jest to bardzo głębokie "nurkowanie", dodaję tester muzyczny, pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi