Bożena De-Tre Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zapach Czeremchy zapach w ogrodzie wyostrzył życia smak Zatrzymał jak przechodzień i teraz znowu myślę tak: Granice stawiać czy forsować Burzyć czy wolno puścić je Mosty rozwalać czy budować Jaki kształt życia moim jest Czy zapach mój się mnie wypiera Gdzie jest mojego życia kres Czy to ja miejsce swe wybieram Czeremcha z nocą kłócą się. Czy mieć dwa domy to dwa groby Czy może jeden lepiej mieć W końcu się budzę zbyt zmęczona by odpowiedzi znaleźć sens… 4
violetta Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Magiczny wiersz, wiosna tak szybko odeszła:) lato mija, będzie cudowna jesień i zapach jabłuszek:)
duszka Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piękny trójwers rozpoczynający trudne rozważania... A może nie myslec wtedy aż tyle, lecz zagłebić się w tej chwili, poczuć wdzięczność..?
Bożena De-Tre Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 @duszka To nie zależy od człowieka (tak przynajmiej myślę) ..z tym tak jak z wiarą nie dyskutuje się.Wierze: nie wierze.Czuje : nie…myśl się zadomowi na chwilę i płynie po prostu.Dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Ewelina Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 @Bozena1957 piękny wiersz, smutny, skłaniające do refleksji. Pozdrawiam serdecznie :)
Bożena De-Tre Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 @violetta Dziękuje…poprosze wtedy o ŚLIWKI. @Bozena1957 Moźe juź ssssą-:)te magiczne literki i cyferki placek upieką.Poczęstuje..obiecuje..raczej dziś-:) @Ewelina Śliwkami Ciebie teź poczęstuje…obiecałam coś Ci kiedyś pamiętam sle co juź mie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Ewelina Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 @Bozena1957 nie wiem o co chodzi ze śliwkami ale lubię w każdym razie :)
Bożena De-Tre Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 @Ewelina Mówią źe dadzą rade…śliwki zerwałam a placek ma być bez zakalca.Dziękuje..dobrego dnia Poetko Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Ewelina Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 @Bozena1957 dziękuję i wzajemnie :)
violetta Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Uwielbiam śliwki naprzemiennie z innymi :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 (edytowane) Marysieńko "walczyłem Pan Bóg zwyciężył" wracam tylko przypadkiem się nie myj * jak ona musiala pchnieć wydzielać kobiecy zapach miesiąc nie myła się właśnie by on z rozkoszy oszalał a dziś mydełka i żele szampony do miejsc intymnych w sklepie rodzajów jest wiele kosmetyk wymien na inny :) *z listów Jasiam III Sobieskiego do ukochanej Marysieńki Edytowane 19 Sierpnia 2023 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 1
Rafael Marius Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 @Bozena1957 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Najlepsza jest droga środka.
Bożena De-Tre Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 @Rafael Marius Sobie nie wolno wręcz stawiać.Innym?To zależy…zauwaźać zawsze..
Rafael Marius Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja tam sobie stawiam, inaczej bym się już dawno zamęczył na różne sposoby. Duch ochoczy, ale ciało słabe.
Bożena De-Tre Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 @Rafael Marius Halina Poświatowska .Czym zapełnie swoje źycie zastanawiała się..to jest dobry kierunek biegu przez płotki..
Rafael Marius Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak ktoś ma problem z pustką to pewnie tak. U mnie to raczej od nadmiaru głowa bolała.
Bożena De-Tre Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 @Rafael Marius ok…póki co tego narządu nie wymieniamy-:)Mam nadzieję że nie obraziłeś się…bo jeżeli to słabo
Rafael Marius Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A niby na co miałbym się obrazić?
Bożena De-Tre Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 @Rafael Marius …Halina Poświatowska to podobno człowiek.Przeczytaj wiersz. @Rafael Marius Fakt.
Rekomendowane odpowiedzi