Bożena De-Tre Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Kropka Ja mam tak od dzieciństwa, nie, że martwię się. Jak bączek kręcę się wokół. Życie me kropką jest. Po prostu padło na mnie. Anioł wymyślił mnie. Mamusia kokardki dała. Miało być tak jak chcę. Diabeł przyglądał się chwilę. Miał swój szaleńczy plan. Wąsy Ci może doczepię (dokleję) i puszczę wolno w świat. Kropkę stawiali wszyscy. Szanuję odtąd ten znak. Czasem się tylko buntuję. Gdy patrzę na ten świat. Dziś mów mi po prostu KROPKO. Gdy nagle zawieszę się, zacznij liczyć me kroki. Rozum dziś (mój) kropką jest. Nie będę krzyczeć i wić się. Diabeł me sztuczki (te) zna. Okleję się kropkami, naga wyruszę w Świat. Zatańczę przy fontannie, w Rynku przy ludzi tłumie. Niech śmieją się, krzyczą, gardzą... MOŻE KTOŚ Z NICH ZROZUMIE. Kropka. 7
obywatel Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2023 co za maniera, me , te upraszam się o metę :) Dziś mów mi po prostu KROPKO. A czy mogę Bożenko :))) Pozdrawiam.
violetta Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Dobrze wyrażać swoje emocje :)
Bożena De-Tre Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2023 @iwonaroma Dziękuje. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. KROPKA-:) 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Biedroneczki są w kropeczki i to chwalą sobie... Bez fajerwerków, ale podoba mi się. Fajny tekst, jest okay Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam serdecznie.
Tectosmith Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2023 @Bozena1957 Oryginalny pomysł. Sympatyczny wiersz. Pozdrawiam.
Bożena De-Tre Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2023 @Nostalgi.Nemo Dobrze,zeKropki(golas kierował ruchem w centrum miasta) nie zamknęli …historia z życia.Dopisz sobie szcześliwe zakończenie.Widziałam to tak. @Bozena1957 Życiorys swoj mozna sobie ugładzić.Kropke warto zrozumieć.KROPKA.
Rafael Marius Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Łatwiej zaakceptować z dobrodziejstwem inwentarza niż zrozumieć.
Bożena De-Tre Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2023 @Rafael Marius Może warto ale tego się nie warto(sciuje-:)Wiersz Milosza zakonczenie polecam.Campo di Fiori.Bunt wznieci słowo poety….Getto warszawskie zestawione z Campo czemus służyło..i służy…lubie zeglować-:) 1
Rafael Marius Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po wodzie, czy wyobraźni?
Bożena De-Tre Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2023 @Rafael Marius -:)-:)po słowie-:)
Rafael Marius Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak też miło.
Bożena De-Tre Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2023 @Rafael Marius Dziekuje Wszystkim dzis za twórczą wymiane mysli…dobrego wieczoru Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Bożena De-Tre Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2023 @poranki Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Dared Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2023 @Bozena1957 Szczerze pisane, bardzo takie wiersze lubię
Bożena De-Tre Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2023 @Dared czyli mam pisać-:)Dziękuje
Bożena De-Tre Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2023 @Bozena1957 Proszę poczęstować się ŚLIWKĄ…zakalec ominąć-:)Dziękuję za zauważenie..dobrej niedzieli.
Bożena De-Tre Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2023 @Dared W poezji ten podmiot liryczny jakby nie patrzeć musi się ukryć .To nie pamiętnik przecież..ale moźna pokombinować …w tej zabawie słowem-:)Też lubie.Dziękuje.
Bożena De-Tre Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2023 @Nostalgi.Nemo ….może racja.Ostatecznie zakończony KROPKĄ.Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi