Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Roksolana Opublikowano 30 Lipca 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2023 przymierzasz koronę, śmiejesz się, gdy ktoś płacze moje oczy krwawią kiedy na to patrzę czuję że gdzieś ostrze przecina skórę że kula zamarza na centymetr od serca że tam dom rozpada się w gruzy a ja wychodzę z tego zburzonego miejsca nie obchodzi cię z kim uciec z miasta nie obchodzi cię kto do kogo strzela przymierzasz koronę ona tak pięknie błyszczy w płomieniach chyba widzę smugi dymu i zaschniętą krew na potłuczonym szkle ogień z okna mieszkania sąsiada pląsa na białym kamieniu czuję zapach nieporównywalny z niczym czuję ból, przed którym nie ma ochrony. to tak, jakbym nie spała od tysiąca nocy i wszystko wokół zrobiło się czerwone. przymierzasz koronę myślisz, że świat jest winien słyszę, ktoś przychodzi do domu słyszę, jak ostrze rysuje linie. 8
Roksolana Opublikowano 30 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2023 Dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
violetta Opublikowano 30 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2023 Warto te korony nosić, łatwiej w życiu:) 1
FaLcorN Opublikowano 30 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2023 koronkowej roboty poezja pozdrawiam :P
Monia Opublikowano 30 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2023 Czuć trochę nutkę strachu w tym wierszu,ale według mnie są tu też jakieś niezbyt przyjemne wspomnienia oraz jakieś lęki.Takie to moje refleksje na temat twojego utworu pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . 1
Rafael Marius Opublikowano 30 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2023 @Roksolana A moim skromnym wiersz przede wszystkim o braku empatii i tego konsekwencjach. 1
Roksolana Opublikowano 30 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2023 @Monia Zawsze jest trochę prawdy :) @FaLCorneL Dziękuję bardzo:) 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 30 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2023 ten tekst to chyba o nim Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale poważnie temat wstrząsający - wojna!!! niestety wszystko może być przed nami pozdr. uzurpatorów pełno wokół i każdy z nich wyciąga łapę imperium własne ma na oku i nie istotne w ludziach straty 1
Rekomendowane odpowiedzi