CiotkaDroll Opublikowano 18 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2023 (edytowane) Brzozowe damy zwieszały swoje włosy Nad trawami łąk, zimnymi od rosy Wśród których rosły kwiaty utkane z chmur Delikatne jak oddech dziecka Za nimi falowały szmaragdowe lasy Drzew, które zapomniały stare czasy Objęte spokojnym ramieniem nieba I ciepłym pasem obłoków Fiolet zachodu zalał świat Świersze zaśpiewały tak Jakby dobiegł już koniec I wszystko przeminęło Rajski ogród, nieziemsko na ziemi Półotwarte usta człowieka Ktorego opuścił żal Edytowane 18 Lipca 2023 przez CiotkaDroll (wyświetl historię edycji) 5
corival Opublikowano 18 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2023 @CiotkaDroll Spokojne wieczorne panoramy przy akompaniamencie ptaków i świerszczy, faktycznie mogą urzec. Mam jedynie uwagę, co do pierwszego wersu: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i nie chodzi mi o literówkę. "Wysokie damy brzóz" brzmi naprawdę niezręcznie. Proponuję jednak coś tu zmienić. Choćby "brzozowe damy". Pozdrawiam :)
skarpetawsosie Opublikowano 18 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2023 @CiotkaDroll piękny wiersz!
CiotkaDroll Opublikowano 18 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2023 @corival Słuszna uwaga 1
Rafael Marius Opublikowano 18 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2023 @CiotkaDroll Klimatycznie opisane, z wrażliwością zbliżoną do mojej.
poezja.tanczy Opublikowano 18 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2023 @CiotkaDroll Można wspominać siebie Albo patrzeć, i w ciszy siedzieć
Kwiatuszek Opublikowano 20 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2023 @CiotkaDroll Cudowny wiersz! I te brzozowe damy - poezja!!! Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi