Natuskaa Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2023 gdyby tak tę jedną zauważyć przed sobą prawdę która pokaże po drugiej stronie w bieli czerwień największej tęsknoty gdyby jej miejsce utrwalone i bolące przyjąć bez zdziwienia jak odwiedzane co dzień mieszkanie w pozornej ciszy zapomnienia 7
poezja.tanczy Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2023 POETYCKO Powiedział do poetki arystokrata zapomnianych przemian
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 6 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2023 (edytowane) Witaj - podoba się ten kawałek o prawdzie - super - Pozdr. zadowoleniem. Edytowane 6 Lipca 2023 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 1
duszka Opublikowano 6 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2023 @Natuskaa Tęsknota, ta "czysta", prowadzi do prawdy... I chyba zawsze jest częścią miłości. Nie bójmy się więc tęsknić. Pozdrawiam :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2023 ale o którą prawdę tu idzie - wydawaną w Moskwie - jedną z trzech prawd Tischnera - czy może najwyższą Prawdę, której ponoć już nie ma bo każdy z nas ma swoją prawdę :) 1
Natuskaa Opublikowano 6 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za odwiedziny:) Pozdrawiam Ciszy mnie to :) Pozdrawiam. Zatęsknić to zacząć szukać, ludzie jednak zwykle tęsknoty uciszają... a niepotrzebnie. Mówisz o miłości, myślę że masz rację:)) Dziękuję i pozdrawiam. A z którą prawdą się utożsamiasz? Traktujesz ją przedmiotowo, poglądowo czy może... lepisz ją z logicznych wywodów opierających się na wątpliwościach? Wiem, rozwodniłam Twoje tezy, ale dzięki temu lepiej widać czy aby nie są one zbyt mętne. Jednakże dziękuję za nie i pozdrawiam :) 1
Rekomendowane odpowiedzi