Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rozmowa analogowa

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Kiedyś widziałem parkę nastolatków, w parku na ławce, która zamiast patrzeć sobie czule w oczy, oglądała coś na smartfonach.

Po jakimś czasie koleżanka bardziej zbliżona do nich wiekowo powiedziała mi, że oni tak się porozumiewają.

I to jest prawda sprawdziłem w innych źródłach.

Koniec świata.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

To jeszcze lepsze.

Technika faktycznie zmienia ludzi.

Ostatnio słyszałem kilka hipotez od neurologów, że smartfony powodują zmiany w mózgu. To nie jest jeszcze pewne 100%, Są one bardzo niekorzystne. Upośledzają funkcje postrzegania.

@Rafael Marius to prawda - promieniowanie el-mag a lokalne podwyższenie temperatury i zmiany nowotworowe mózgu - były takie badania, publikowane nawet  20 lat temu.

Jak widać - nie miało to wpływu na dalszy rozwój GSM, a że każdy wynik badania można podważyć, więc "hulaj dusza..."

Jakie jeszcze negatywny wpływ mają telefony komórkowe (jak zresztą cały rozwój cywilizacji) - dowiemy się w przyszłości (albo - nie...)

Fale Schumana - bardzo niska częstotliwość wpływają  na nas w sposób kojąco-relaksacyjny, być może są też takie fale, które mają wpływ na przekazywanie myśli. A jeśli o analogach to Microsoft zbudował właśnie taki analogowy komputer - porozumiewa się za pomocą fotonów i elektronów  :)

Pozdrawiam