Poezja to życie Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2023 Żyję tak jakby jutra miało nie być Czy tak trzeba żyć? Czy być zagubionym w tłumie Gdzie nikt mnie nie rozumie I śpiewa z wiatrem pieśni radosne Wychwalające piękną wiosnę 2
Poezja to życie Opublikowano 12 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2023 @sowa To, że tobie się nie podoba to nie znaczy że innym też nie. Więcej na twoje uszczypliwe i hejtujące komentarze nie będę odpisywać.
duszka Opublikowano 13 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Twój lakonicznie ujęty tekst wzbudził we mnie pewne odczucie i myśl: Większość z nas ("tłum"), w odróżnieniu do podmiotu lirycznego, boi się bardziej śmierci niż życia i możliwe, że stąd to "niezrozumienie"... Oczywiście nie mam pewności, czy go właściwie odebralam. I może jedna uwaga: Parzysty rym jest dla mnie zbyt dominujacy w odniesieniu do złożoności i głębi tematu. Pozwolę sobie dla przykładu ując ten tekst w inna, wolną od nich formę: Żyję tak jakby jutra miało nie być Czy tak trzeba? - być zagubionym w tłumie śpiewającym z wiatrem pieśni radosne? To bardzo zredukowana forma potrzebująca może niewielkiego rozwinięcia czy pogłębienia. Ale mnie się już podoba :) Pozdrawiam.
Poezja to życie Opublikowano 13 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2023 @duszka Jest to jedna z wielu możliwych interpretacji. Również pozdrawiam 1
Leszczym Opublikowano 15 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2023 @sowa @Dragaz Akurat bardzo lubię te wiersze i lajkuję jak przeczytam :) 1
Leszczym Opublikowano 16 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2023 @sowa A na świadectwie same dobre oceny ;) 1
Leszczym Opublikowano 16 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2023 @sowa kiedy ja takie właśnie lubię, a nie rozwlekłe poematy i traktaty nie wiadomo o czym ;) 1
Rekomendowane odpowiedzi